Vir: 112 Ptuj
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 301 klic, od tega 90 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • deset prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale,
  • štiri povoženja živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, sedem na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
  • dva požara
  • dve nesreči pri delu.

Lahke telesne poškodbe pa je utrpel tudi 82-letni potnik v reševalnem vozilu

Kot smo že poročali, da je včeraj dopoldan na podravski avtocesti A4 pri počivališču Dravsko polje, v smeri proti Mariboru, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena reševalno vozilo, ki ni bilo na nujni vožnji in priklopno tovorno vozilo.

Po besedah policije je okoli 11.15 35-letni voznik reševalnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, na avtocesti trčil v zadnji del, pred njim, proti Mariboru vozečega priklopnega tovornega vozila. Slednjega je vozil 53-letni državljan Srbije.

V prometni nesreči sta se oba voznika lahko telesno poškodovala, lahke telesne poškodbe pa je utrpel tudi 82-letni potnik v reševalnem vozilu. Vse tri so z reševalnimi vozili prepeljali v bolnišnico.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta A4 proti Mariboru zaprta do 13.17, ko so uspeli sprostiti en vozni pas, popolnoma pa so jo odprli ob 13.51.

Policisti bodo vozniku reševalnega vozila izdali plačilni nalog.

Pridržan do streznitve

41-letni Mariborčan je včeraj, okoli 18.30, razbijal po vratih stanovanjskega bloka na Gregorčičevi ulici v Mariboru in na vsak način želel vstopiti vanj, čeprav tam ne stanuje.

Pijani moški se niti ob intervenciji policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali do streznitve. Za te kršitve bo prejel plačilni nalog.

Med vožnjo s kraja kršitve v prostor za pridržanje se opisani moški še vedno ni pomiril, temveč je silovito brcal v notranja vrata intervencijskega vozila policije in jih ob tem poškodoval.

Materialna škoda  znaša okoli 1000 evrov. Za to dejanje ga bodo policisti ovadili pristojnemu tožilstvu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice