V Majšperku je občinski svet razpravljal o predlogu, da bi vsakemu cepljenemu plačali deset evrov ali pa da bi bilo koriščenje novih turističnih bonov možno le za cepljene. Na cepljenju v tamkajšnji občinski zgradbi je bila gneča že brez spodbud.

Vrsta za cepljenje se je v Majšperku pričela že na vhodu v občinsko zgradbo in se nato vila po dolgem hodniku vse do dvorane, kjer je potekalo cepljenje za nenaročene.

Domačini so očitno težko pričakovali cepljenje v domačem kraju.

»Ker je lažje, zato ker mi imamo službe in nam je pač danes najbližje,« je povedala Marjana Kamenšek.

»To bi morale vse občine že zrihtati in bolj bogosto, veste,« je prepričan Franc Korez.

»Tako mi je bolj komot, samo ni dobro organizirano, gre prepočasi, na žalost,« je bila nezadovoljna Ela Novak.

Dolga čakalna vrsta, dodatna dostava cepiv

Na odmerek cepiva je bilo potrebno čakati vsaj uro in pol. Zdravstveni delavci pa so morali že kmalu zaprositi za dodatno dostavo cepiv iz Ptuja.

Cepljenje v Majšperku, kjer so lahko občani izbirali med tremi različnimi cepivi, so na občini organizirali v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ptuj, tudi zaradi poziva, ki so ga župani prejeli minuli teden na posvetu z vlado.

»Po informacijah stroke, bi morala biti Slovenija precepljena osemdeset odstotkov, saj je ta delta bistveno bolj nalezljiva in seveda teh odstotkov ne bo enostavno doseči, zato se mi zdi prav, da takoj začnemo. Morda pa kdaj v prihodnosti bo potrebna tudi kakšna finančna spodbuda,« nam je povedala županja Majšperka Darinka Fakin.

Za cepljenje kupon za deset evrov?

Eden izmed občinskih svetnikov v Majšperku je na zadnji seji predlagal, da bi občina tiste, ki se odločijo za cepljenje nagradila tako, da bi jim izdala kupon za deset evrov, koristili pa bi ga lahko le v domači občini, a predlog vendarle ni bil izglasovan.

»Mislim, da je to brezveze, vsak se sam odloči in mislim, da je brezveze, da ljudi silijo. Bodo sami spoznali, da je mogoče vredu,« meni Fredi Fijavž, ki je danes prejel drugi odmerek cepiva.

Obotavljali so se zaradi stranskih učinkov, županja predlaga koriščenje bonov le za cepljene

Za številne ni bila ovira za cepljenje to, da ne bi dobili nagrade, temveč različne informacije o stranskih učinkih.

»Sem kar razmišljala, kaj bi storila, ker slišiš razne stvari, ampak razmere se vse bolj poslabšujejo in sem rekla, da je boljše, da se odločim za cepljenje,« pravi Elizabeta Korže.

Županja Majšperka je sicer zagovornica ideje, da bi turistični bon, ki ga bomo kmalu prejeli vsi državljani, koristili le cepljeni.

»Morda pa je to prava spodbuda. Vemo, da finančna spodbuda je vedno dobrodošla in ena izmed teh možnosti je prav gotovo tudi ta,« pravi Fakinova.

Mobilna enota ta teden še v Kidričevem, prihodnji teden pa v Trnovski vasi in Svetem Andražu

Bolj kot na finančno spodbudo so tisti, ki so se danes cepili, mislili na to, da bodo s tem preprečili morebitno zaostrovanje ukrepov.

»Upam, da sem s cepljenjem storil kaj za sebe in koga drugega,« nam je povedal eden izmed občanov.

Zdravstveni dom Ptuj bo z mobilno enoto nenaročene v četrtek cepil še v Kidričevem, prihodnji teden pa še v Trnovski vasi in Svetem Andražu.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Voznik (nepreverjen)

G.zupanja vaše bolj butaste izjave pa res ne premore nihče drug kot vi. Pa kdo vas je le volil tudi pred tem ste menda bili kar dobro zabiti in zadeti v glavi .

Karl Marx (nepreverjen)

mislim da bi za nas ki smo istospolno usmerjeni
morali imeli poseben prostor za cepljenje
ne pa da nas cepijo med vsemi drugimi
Podpiram tudi predlog
da bi vsak cepljeni dobil 10 evri.in dve pive
Za 10 evri in dve se takoj cepim

Starejše novice