Fotografija je simbolična.
V Zdravstvenem domu Ptuj so včeraj objavili posebna navodila za paciente, ki sumijo, da bi lahko bili okuženi z novim koronavirusom.

V Zdravstvenem domu Ptuj so razložili, da je sum na okužbo s koronavirusom - SARS - CoV-2 potreben pri naslednjih simptomih: kašelj, vročina nad 38 stopinj Celzija, težko dihanje ali občutek pomanjkanja zraka.

Sum na okužbo s koronavirusom je upravičen le v primeru, da je pacient 14 dni pred začetkom bolezni potovali ali bivali v Vuhanu ali kjerkoli drugje na Kitajskem, v Južni Koreji, Iranu, na Japonskem, v Singapurju ali v italijanskih regijah Lombardija, Veneto, Piedmont ali Emilia Romagna.

Okužba je seveda mogoča tudi, če je bil pacient v tesnem stiku s potrjenim primerom okužbe z novim koronavirusom.

Vstop v zdravstveni dom dovoljen šele po telefonskem posvetu

Pacienti, ki sumijo, da bi lahko bili okuženi z novim koronavirusom, naj pokličejo svojega osebnega ali nadomestnega zdravnika, izven delovnega časa ambulant pa dežurno službo na telefonsko številko 02 787 1691.

»Zdravnik bo ocenil, ali je potreben prihod v zdravstveno ustanovo. Dobili boste navodila za nadaljnje ukrepanje,« so pojasnili v Zdravstvenem domu Ptuj.

V ptujskem zdravstvenem domu so opozorili, da naj pacienti s sumom okužbe z novim koronavirusom brez predhodnega telefonskega posveta ne vstopajo v zdravstveni dom.

Vir: Zdravstveni dom Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice