Utrinek lanske Obarjade (foto: Zdene Podlesnik).
Letošnja Lions Obarjada bo že šestnajsta, člani Lions kluba Ptuj pa bodo kljub ukrepom prireditev tudi izvedli. Letos bo le nekoliko drugačna.

Lions Obarjada je ptujski dogodek z že šestnajstletno tradicijo. Izveden bo tudi letos, a nekoliko drugače, kot smo vajeni. 

Organizatorji, člani Lions kluba Ptuj, so se odločili, da bodo 13. februarja izvedli le humanitarni del, ki je tudi vodilo celotne prireditve. 

Obaro podarili, pomagali pa otrokom

Letošnja Obarjada bo tako izključno humanitarna, obaro pa bodo skuhali v Pan Kidričevo. Ker je pust in brez krofov ne gre, bodo te spekli v Ptujskih pekarnah

»Dobrodelno obaro, ki jo bodo skuhali v Pan Kidričevo, bomo skupaj z okusnimi krofi Ptujskih pekarn v znak zahvale in podpore podarili zaposlenim v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj in Zdravstvenem domu Ptuj, Domu starejših občanov Ptuj, vključno z enotami Muretinci, Juršinci in Kidričevo ter Centru za brezdomce na Ptuju,« je povedal Igor Kolar, vodja že šestnajste Obarjade. 

Lions klub pa bo tudi k letošnji Obarjadi povabil dosedanje sodelujoče ekipe, ki običajno kuhajo obaro. Te ekipe letos ne bodo kuhale obare, bodo pa darovale sredstva. 

Kupili bodo tudi avtomobil

Letošnji izkupiček Obarjade bo tako pokril nakup računalnikov za učence osnovne šole Žetale, pomagali bodo pri šolanju otrok iz socialno šibkih družin, kupili pa bodo tudi avtomobil za prevoz članov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj. 

Starejše novice