Ptujski mestni svet je na današnji seji med drugim potrdil še četrti rebalans letošnjega proračuna, s katerim je zaradi prenosa nekaterih investicijskih sredstev v leto 2022 njegovo višino oklestil še za dodatno desetino.

Proračun za leto 2021 tako po novem znaša 33,4 milijona evrov, kar je za 3,9 milijona manj kot v doslej veljavnem dokumentu. Med prenesenimi investicijami sta rekonstrukcija mrliške vežice na novem rogozniškem pokopališču ter ureditev igrišča in objekta Športnega društva Rogoznica.

Delno so svetniki v naslednje leto zaradi spremenjene dinamike izvedbe del prenesli tudi ureditev novih dostopov v Osnovni šoli Olge Meglič in Prešernovi 29 ter zagotovitev požarne varnosti, revitalizacijo Stare steklarske in Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami ter rekonstrukcijo Slovenskogoriške ceste.

Denar tudi za vzdrževanje osnovnih šol in pomoć družinam na domu

Hkrati pa rebalans predvideva tudi dodatnih 280.000 evrov za gradnjo prizidka in rekonstrukcijo ter energetsko sanacijo Osnovne šole Mladika, še 25.000 evrov za vzdrževanje osnovnih šol, 40.000 evrov za pomoč družinam na domu, 65.000 evrov za vzdrževanje cestne infrastrukture ter po 30.000 evrov za lokalne in krajevne ceste.

Za vzdrževanje parkov in zelenih površin so namenili dobrih 200.000 evrov, v proračun pa so vključili novo postavko za postavitev reflektorjev na ptujskem stadionu.

Mestni svet je na predlog vodstva občine za 900.000 evrov zmanjšal tudi načrtovano zadolževanje, ki pa bo še vedno znašalo 5,5 milijona evrov.

Prvotni ptujski proračun, sprejet pred koncem lanskega leta, je znašal 36 milijonov evrov, a so ga z junijskim rebalansom dvignili na 37,3 milijona evrov, medtem ko so februarja in septembra spremenili samo višino zadolževanja. Od danes veljavni proračun predvideva 27,5 milijona evrov prihodkov in 32,8 milijona evrov odhodkov, primanjkljaj pa bodo pokrivali z najetimi posojili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice