Mestni svet Mestne občine Ptuj bo na ponedeljkovi seji obravnaval rebalans letošnjega proračuna in spremembo investicijskega programa za Ureditev mestne tržnice.

Dolgotrajni postopek javnega naročanja je povzročil zamik pri začetku izvajanja projekta, sprejem rebalansa in novelacija investicijskega programa pa sta prav zato nujna koraka, ki bosta omogočila pridobitev 4,2 milijonov evrov evropskih sredstev, sporočajo iz kabinet tamkajšnjega župana.

Župan pričuje odgovorno ravnanje svetnikov

Poudarjajo še, da lahko ima morebitna zavrnitev obravnave ali sprejema navedenih dokumentov za Ptuj usodne posledice. 

»Na eni strani izgubo evropskih sredstev za izvedbo projekta, na drugi pa izgubo priložnosti za temeljito prenovo tega dela mestnega jedra. Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar zato poziva mestni svet, da odgovorno in v dobro mesta sprejme potrebne spremembe, v nasprotnem primeru pa prevzame odgovornost za nastalo večmilijonsko škodo,« še dodajajo. 

Izguba sofinancerskega deleža bi povzročila velike finančne težave

Mestni svet Mestne občine Ptuj v okviru aktivnosti za sprejem rebalansa letošnjega občinskega proračuna obravnava tudi spremembo investicijskega programa za projekt Ureditev mestne tržnice. »Do spremembe prihaja zaradi zamika pri začetku izvajanja projekta, ki se je zgodil zaradi dolgotrajnega postopka izbire izvajalca ureditve, pa tudi zaradi višje odobrenih sredstev CTN (Celostne teritorialne naložbe), ki jih bo za projekt pridobila Mestna občina Ptuj. 

Potrditev novelacije investicijskega programa ter sprejem občinskega rebalansa sta nujna formalna koraka, da mestna občina uspešno pridobi 4,262.148,30 evrov sofinancerskih sredstev za ureditev tega dela starega mestnega jedra. Izguba sofinancerskega deleža bi povzročila velike finančne težave, projekta pa ne bi bilo mogoče dokončati. 

Ptuj bi tako izgubil izjemno priložnost za pridobitev evropskih sredstev za prenovo enega od vitalnih delov starega mestnega jedra,« razlagajo v kabinetu župana. Župan Senčar pa še dodaja, da so bili vsi dokumenti glede projekta Ureditev mestne tržnice predstavljeni na sejah mestnega sveta Mestne občine Ptuj in so jih svetniki s svojim glasovanjem potrdili.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Miki (nepreverjen)

To je še edina možnost, ob nesprejetju rebalansa, da se prekine ta oblika devastacije centra najstarejšega slovenskega mesta. Škoda je sicer že narejena, lahko pa se vse še spremeni, da ne bomo gledali BELEGA betoniranega "plesišča", ki si ga je zamislil dosedanji župan.

Starejše novice