Jurijevo je dan, ko Ptuj ponovno zaživi. Je eden izmed treh pomembnih ptujskih sejmov, letos pa bo, naposled, izveden natanko tako, kot smo ga vajeni.

Na Ptuju imamo tri večje sejme, ki vsako leto zavzamejo staro mestno jedro. Prvi je Jurijev sejem, ki se odvija 23. aprila, sledi Ožbaltov sejem 5. avgusta in nazadnje, največji ptujski sejem, Katarinino, ki je 25. novembra. 

Na te tri dni ptujske ulice zasedejo prodajalci suhe robe, oblačil, sadja in še česa. Skozi ulice se sprehajajo trume občanov, ki si domov nesejo vsaj sirkovo metlo. 

A sejmi so odpadali že dve leti ... 

Tradicionalni ptujski sejmi pa so odpadali že dve leti. Epidemiološka slika je bila v času sejmov namreč slaba, oziroma preslaba za organizacijo. 

Pa letos? Letos bo drugače. Javne službe Ptuj so za Ptujinfo razkrile, da Jurijev sejem letos bo! Izveden bo na jur'jevo, 23. aprila, v soboto. Potekal bo med 7.00 in 17.00 uro. 

Iz javnih služb z veseljem sporočajo, da bo potekal v enaki obliki kot pred epidemijo. Na sejmu se bodo, po dveh dolgih letih, predstavili ponudniki iz celotne Slovenije, ponujali pa bodo najrazličnejše izdelke in pridelke. 

Polne bodo vse te ulice

Lokacija sejma bo v samem mestnem jedru. Potekal bo po naslednjih ulicah in trgih: Miklošičeva ulica, Mestni trg, Novi trg, Krempljeva ulica, Ulica heroja Lacka, Slomškova ulica, Murkova ulica, Slovenski trg, del Prešernove ulice, del Vinarskega trga in ostale vmesne ulice.

Pa omejitve? Na javnih službah glede na trenutne razmere predvidevajo, da posebnih omejitev ne bo

»V kolikor bodo razmere dopuščale, bo potekalo vse kot v preteklih letih, kot pred epidemijo,« so razkrili za Ptujinfo. 

V primeru zaostritve ukrepov bodo izvedbo sejma prilagodili takrat veljavnim ukrepom in priporočilom. 

Postavljene bodo cestne zapore

Da ne bo slabe volje, obveščamo še, da bodo na dan sejma postavljene tudi cestne zapore. 

Zapore bodo v času sejma, na vseh zgoraj omenjenih ulicah in vpadnicah v mestno jedro. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice