Nedeljski večer bi se iz zabave in adrenalina skorajda prevesil v tragedijo. Zaradi povečanega pretoka reke in nastalih brzic sta se na sotočju Dravinje in Drave prevrnila dva kanuja, v vodi je bilo skupno enajst ljudi.

V bližini naselja Dravci se je včeraj zgodila nesreča, ki bi se kaj hitro lahko končala tragično.

Enajst ljudi se je v dveh kanujih in enem čolnu spustilo po reki Dravinji. Prijetno druženje pa se je na sotočju Dravinje in Drave sprevrglo v nočno moro.

»Med plutjem po Dravi je oba kanuja prevrnilo in udeleženci na čolnu so skočili v Dravo, da bi seveda pomagali tistim, ki so pristali v vodi. K sreči so se vsi uspeli rešiti,« nam je povedala Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica Policijske uprave Maribor za odnose z javnostmi.

Večina se je rešila skupaj, enega odneslo precej dlje po Dravi

O nesreči, ki se je zgodila nekaj minut pred osmo uro zvečer, je gasilce obvestila domačinka, pri kateri se je iz vode rešil eden izmed udeležencev.

»Dobesedno je človek priplezal iz vode gor na brežino in povedal, kaj se je zgodilo. Sama sem nato poklicala na pomoč,« pripoveduje Renata Štumberger, ki pozna reko Dravo in njene pasti.

Povedala je še, da je bil moški pretresen in ves iz sebe. Moškega so nato oskrbeli gasilci in ga predali reševalcem.

Nekoliko za tem so prišli še do preostalih udeležencev nesreče.

»Kasneje smo nato prišli še do preostalih desetih udeležencev, ki so bili na drugi strani. Ugotovili smo, da so se oni rešili že prej in na istem mestu, Drava pa je enega udeleženca odnesla nekoliko dlje. So se pa vsi udeleženci rešili sami,« nam je zaupal Tomaž Muršek, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Videm pri Ptuju in vodja intervencije.

Tomaž Muršek, vodja intervencije

Kot avtomobilček v velik tovornjak

Zelo nazorno je dogajanje včerajšnjega večera orisal župan občine Videm, ki si je oddahnil, ko se nikomur ni pripetilo nič hujšega.

»Je pa na sotočju to zgledalo približno tako, kot da se mali avtomobilček zaleti v velik tovornjak in reka Drava jih je dobesedno 'pobasala',« pravi Branko Marinič, župan občine Videm.

Dve osebi zaradi šoka v bolnišnici

Na intervenciji je sodelovalo 73 gasilcev z dvanajstimi gasilskimi vozili in dvema čolnoma. Aktivirali so tudi podvodno reševalno službo, ki pa k sreči dela ni imela. Je pa dogodek močno pretresel vse udeležene.

»Po doslej zbranih informacijah nihče ni poškodovan, dve osebi pa so zaradi šoka oziroma pretresenosti dogodka nekako preventivno odpeljali v bolnišnico,« so še dejali na policiji.

Policija za zdaj še ne razkriva, ali so udeleženci nosili rešilne jopiče, po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bili brez njih.

Vse, ki se bodo v prihodnjih dneh odpravili na vodo, pa policisti pozivajo, da ravnajo odgovorno in se tako lažje izognejo morebitnim težavam.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice