Ormoška avtobusna postaja je dolgo kazila podobo kraja. Zgradba, ki se nahaja v središču mesta, čisto blizu majhnega, a impozantnega gradu, pa dobiva novo podobo.

Glavna avtobusna postaja v Ormožu je nujno potrebna del, ki bodo prav kmalu že v polnem zagonu. Trenutno poteka izbor izvajalca za izvedbo del, ki pa bodo morala biti zaključena že do konca tega leta. 

Projekt bo v celoti financirala ormoška občina, težak pa je 256.000 evrov. 

Del postaje se bo porušil, osvežen bo tudi park

Obstoječi objekt pri avtobusni postaji, kjer se nahajajo prostori za prodajo kart, čakalnica, trgovina in javne sanitarije, se bo porušil. 

Ti prostori pa so že na novo urejeni v obstoječem objektu ob avtobusni postaji. Ta faza projekta je že zelo blizu zaključka. 

V uporabo bodo kmalu predani novi prostori za prodajo kart, čakalnice in sanitarije, ki so bili urejeni v obstoječem objektu. 

Po ureditvi grajskega parka še ureditev tega za avtobusno postajo

Za avtobusno postajo pa se nahaja tudi park, ki bo deležen osvežitve. Na območju parka se bodo na novo uredile zelene površine, fontana, škarpe in igrala za otroke. 

Tako bo v novem parku za prijetno vzdušje skrbel tudi nov vodomet, otroci pa bodo dobili nova igrala. 

Občina pa bo uredila tudi grajski park. Tam sodelujejo še z arboristko, ki bo poskrbela za primerno zasaditev. 

»Plan občine je tudi ureditev grajskega parka v občini Ormož, kjer bi se posodobila parkovna oprema,« še dodaja ormoški župan Danijel Vrbnjak

Starejše novice