Pasja pekarna Hov-Hov je mariborska ideja, ki je zaživela tudi v tujini. Od drugih ponudnikov pasjih priboljškov se razlikujejo predvsem po tem, da so vsi njihovi izdelki 100-odstotno naravni. 

Pasja pekarna Hov-Hov je ena izmed prvih pasjih pekarn v Evropi. Hkrati je tudi največja. Njihove produkte lahko najdemo v trgovinah skoraj vseh držav Evrope.

V švicarskem Zürichu imajo svojo franšizno prodajalno. Dve taki lahko obiščemo tudi v Sloveniji, in sicer v Mariboru in Ljubljani. S franšiznimi prodajalnami v prihodnosti ciljajo na Nemčijo in skandinavske države.

Mariborska uspešnica se ima namen širiti tudi izven Evrope. »Smo v procesu dogovora, da trgovino odpremo tudi v Čilu,« pojasni Jan Keček, sodelavec pasje pekarne Hov-Hov.

»Naši priboljški so cenovno dražji in zato na severu Evrope bolje sprejeti. Pri nas ta mentaliteta, da bo pes s kvalitetno hrano imel daljše in kvalitetnejše življenje, žal, še ni tako razvita,« pravi.

Kljub temu Jan ugotavlja, da vedno več ljudi išče kvalitetne produkte za svoje pse. Zato verjame, da bodo tudi njihovi izdelki iz leta v leto vse bolj iskani.

»Ljudje se še ne zavedajo, kako pomembna je hrana za pse. Se pa trend zdrave in naravne hrane tudi za pse iz leta v leto dviguje. Občasno lahko naše izdelke najdete v Lidlu in Hoferju, prav tako smo prisotni v Sparu. Tudi v Sloveniji se počasi širimo,« pravi.

Sicer se njihovi produkti najbolje prodajajo v tujini: »Približno 80 odstotkov produktov izvozimo v tujino.« 

100-odstotno naravni

Od ostalih ponudnikov pasjih priboljškov se razlikujejo predvsem po tem, da so vsi izdelki iz 100-odstotno naravnih sestavin, brez kemijskih dodatkov ali konzervansov. Vsebujejo pravo meso in zelenjavo, brez ojačevalcev okusa. 

Podpirajo lokalne pridelovalce, zato je večina sestavin slovenskega porekla. S trdim delom so lani pridobili BIO certifikat. 

Priboljški primerni tudi za ljudi

Ena izmed njihovih posebnosti je, da so vsi priboljški primerni tudi za ljudi. Najpopularnejši in najbolje prodajani so piškoti z okusom jabolka in sira.

Med prodajne hite sodi tudi sveži program: »Največji hit so pasje tortice. Delajo se sproti, po naročilu, saj vsebujejo personalizirano poslikavo. Tudi sestavine, oblika in velikost so odvisni od naročila. Vsaka torica je edinstvena.«    

»Po Evropi postajajo zelo popularne rojstnodnevne zabave za pse. Zato imamo v ponudbi tudi pasje pivo in vino. Pijači sta seveda brez alkohola, popolnoma naravni in primerni za pse. Služita kot dodatek k prehrani, kot posladek,« nadaljujejo.    

Potrebe po širitvi

Proizvodnjo so pred dvema letoma večkratno povečali in kupili stroje, da so lahko zadostili potrebam trga. Čeprav so jim stroji v veliko pomoč, se ogromno izdelkov še vedno pripravlja ročno.

Vodja proizvodnje je Lidija Verdnik, mama ustanoviteljice Nastje Verdnik. Lidija, sicer pravnica, je vso svojo energijo in čas vložila v pasjo pekarno. Skupaj z Nastjo razvija recepte, kontrolira proizvodnjo, skrbi za nabavo surovin in odpremo blaga.

Doggy Bites

V njihovi ponudbi je devet različnih okusov najbolj prepoznavnih Doggy Bitesov.

»Od mesnih, ribjih, vegetarijanskih in dietnih. Lani smo nadgradili recepturo in dodali več različnih zelišč, ki spodbujajo delovanje organizma in prebavo psa. Zdaj piškoti vsebujejo baziliko, majaron, kurkumo, peteršilj, rožmarin, kamilico, laneno seme, šetraj in origano,« pojasni Keček.

Piškoti so testirani tako laboratorijsko kot tudi s strani njihovih domačih pasjih pokuševalcev. 

Posladek za Veliko noč

V pasji pekarni veliko pozornost posvečajo sezonski ponudbi, hkrati skrbijo za inovativnost. Najnovejši produkt so tako pasji makroni, različnih barv in okusov. Makroni so barvni zaradi sestavin; kurkume, spiruline, rdeče pese, kokosa in rožiča. Barvil ne uporabljajo. 

Zelo priljubljeni so sezonski ročno izdelani priboljški: »Posebne izdelke ponujamo za valentinovo, veliko noč, noč čarovnic in božič. Poleti izdelujemo priboljške v obliki ribic in pripravljamo pasji sladoled. Sezonski izdelki so najbolje prodajani, poleg priboljškov za rojstni dan.«     

V pekarni se najde priboljšek prav za vsakega kužka, ne glede na njegovo dieto. Njihova dietna linija je brez jajc in glutena. Med njimi se najdejo tudi veganski piškoti.

Sicer v njihovi ponudbi najdemo najrazličnejše izdelke. Med njimi so tudi pasje kokice, ki so jih pripravili v sodelovanju s Pokico. So običajne kokice, brez soli in ostalih dodatkov: »Psi jih imajo radi predvsem zato, ker med grizenjem hrustajo.« 

Pasja pekarna Hov-Hov je prijazna trgovina, kjer je zdravje in dobro počutje psov na prvem mestu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice