Včeraj, malo pred 22. uro, so bili možje v modrem obveščeni o prometni nesreči pri Oplotnici.

Prometna nesreča se je zgodila v naselju Straža pri Oplotnici. Malo pred tem je namreč 49-letni moški vozil osebni avtomobil iz smeri Slovenska Bistrica proti Oplotnici, zaradi neprilagojene hitrosti pa je zapeljal s ceste. Ne on ne njegov 46-letni sopotnik se v nesreči nista poškodovala, sta pa bila oba vidno pod vplivom alkohola.

Voznik nekaj časa sploh ni mogel sodelovati v postopku, ker je zaradi opitosti bruhal, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Ko je vendarle opravil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, je ta pokazal, da je imel v organizmu 0,60 mg/l alkohola, zaradi česar so mu policisti odredili še strokovni pregled v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvi. Zoper oba pa bodo podali tudi predlog drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka o prekršku, zaradi kršitve Odloga o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

boris1960 (nepreverjen)

Glede na ta odlok se torej ta dva sploh niti ne bi več smela voziti po cesti??

Starejše novice