V okolici Maribora in Lenarta so današnje testiranje po šolah opravljale mobilne enote, kar je marsikateremu ravnatelju močno olajšajo organizacijo dela. Kljub temu da so minuli teden odkrili 278 okužb, nekatere še vedno moti poseg v nosno votlino.

Na Osnovni šoli Voličina danes mobilna ekipa iz zdravstvenega doma Lenart ni testirala le tistih učiteljev, ki že po razredih poučujejo šolarje prve triade, temveč tudi nekaj zaposlenih, ki starejše otroke še vedno poučujejo na daljavo.

»Računamo na to, da če bi kdo bil pozitiven, da ga menjamo, če bi bilo potrebno po kakšnem podaljšanem bivanju ali jutranjem varstvu,« nam je povedal ravnatelj Anton Groznik.

»Zelo veseli, da smo se vrnili nazaj, tako učitelji kot otroci«

Prvi teden po vrnitvi v šolo je bolj kot testiranje, ki so ga v Voličini opravili kar v šolski jedilnici, zaznamovalo zadovoljstvo, da so otroci lahko ponovno sedli v šolske klopi.

»Bili smo zelo veseli, da smo se vrnili nazaj. Tako mi učitelji kot otroci z velikim pričakovanjem. S tem, da del dela še vseeno opravljam na daljavo,« pravi učiteljica Judita Bračko.

Tudi danes vsi negativni, še vend pomisleki o pose v nosno votlino

Vsi izvidi zaposlenih iz Osnovne šole Voličina, ki so jim zdravstveni delavci odvzeli brise, so bili negativni.

Ob današnjem drugem testiranju je že nedvoumno jasno, da je testiranje za učitelje obvezno, pred tednom dni pa sta dve zaposleni v Voličini imeli nekaj pomislekov.

»Ne tisto, bi ali ne bi, ampak strah pred tem, da pač nekdo posega malo v tebe, torej v nosno votlino,« pravi ravnatelj Groznik.

Anton Groznik, ravnatelj OŠ Voličina

Okužena je takoj zapustila delovno mesto in upoštevala navodila

Prav zaradi posega v nosno votlino so minuli jeden na Osnovni šoli Franca Lešnika - Vuka v Slivnici pri Mariboru pravočasno odkrili okužbo pri eni izmed učiteljic.

»Takoj je zaposlena, takrat sicer še ni bilo pouka, zapustila delovno mesto, se dogovorila z osebnim zdravnikom in upoštevala vsa navodila,« dogajanje v začetku minulega tedna opisuje ravnatelj Franc Gosak.

V pričakovanju klica o izidu testiranja

Tudi v Slivnici pri Mariboru je bilo danes vseh 62 testiranih zaposlenih negativnih na test covid-19. Po vsakem odvzemu brisa sicer sledijo trenutki pričakovanja rezultata.

»Si v nekem pričakovanju, kaj bo, boš klican, ne boš klican, ampak dejansko glede na to, da zdaj nekih simptomov človek nima, se zdaj s tem nisem dejansko niti nisem obremenjevala,« pričakovanje opisuje učiteljica Petra Trstenjak.

V okolici Maribora tri mobilne enote, vsaka po vsaj 500 hitrih testov

Kljub testiranju po šolah je tako v Lenartu kot v Mariboru splošno testiranje potekalo nemoteno. Po šolah so veseli, da mobilne enote zdravstvenih domov prihajajo na šole in lahko učitelji test opravijo med svojim delom.

»Ta način je odličen. Mi smo sicer že prejšnji teden imeli na enak način organizirano, vendar po informacijah iz drugih šol, vemo da nam je bilo takrat mnogo mnogo lažje,« pravi ravnatelj Franc Gosak.

Po okolici Maribora so bile danes na delu kar tri mobilne enote Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in vsaka je opravila po vsaj 500 hitrih antigenskih testov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice