Slika je simbolična.
Napovedi so se uresničile. Močne nevihtne celice že zajele Slovenijo, izdano vijoličasto opozorilo za točo.

V jutranjih urah smo poročali, da se tudi danes obeta burno vremensko dogajanje. 

Vremenarji pri Neurje.si so napovedali, da se bodo nevihtne celice razvile ob naši meji, iz njih pa se zna razviti tudi debelejša toča. Težave bo znova povzročal tudi silovit veter. Zaradi močnih nalivov pa lahko ponekod pričakujemo tudi hudourniške poplave

V nekaterih krajih so se nevihte začele že ob 14. uri

Po mirnem in sončnem dopoldnevu so se nevihte v nekaterih krajih začele že okoli 14. ure.

Nevihtne celice so se najprej začele predvsem v Ljubljani in okolici ter na dolenjskem, gorenjskem, kočevskem, koroškem in savinjskem območju. Tam so se v nekaj minutah vremenske razmere povsem spremenile, najprej so se začeli sunki vetra nato pa močni nalivi in ponekod tudi toča.

Agencija Republike Slovenije za okolje je med tem izdala tudi vijoličasto opozorilo najvišje 3. stopnje verjetnosti pojava toče za skorajda celotno Slovenijo, tudi za Podravje.

Nevihtna celica se pomika proti vzhodu, možni močni sunki vetra in toča

Kot je razvidno iz radarske slike padavin, pa se nevihtna celica trenutno že pomika tudi proti našim krajem, trenutno je najhuje nad Celjem in okolico, močnejše padavine pa so že prešle tudi na območje Maribora in Ptuja in se pomikajo na območje Prekmurja.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje se nevihtna linija pomika iznad osrednje Slovenije proti vzhodu. Prinaša zelo močne sunke vetra. V okolici Ribnice se nahaja izrazitejša nevihtna celica s točo. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, so opozorili.

Starejše novice