Naj gasilka po izboru Ptujinfo je skočila v zakonski jarem (vir: Marjan Satler).
Na Ptuju je prejšnji teden potekala prava gasilska poroka. Da, prav ste prebrali, gasilska poroka. Večno zvestobo sta si obljubila Mojca Emeršič, naj gasilka po izboru Ptujinfo, in Marjan Satler.

Oba zaljubljenca, Mojca Emeršič in Marjan Satler, sta člana Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj. Marjan je gasilski častnik I. stopnje in po funkciji podpoveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj, Mojca pa je višja gasilka in prav tako članica ptujskih prostovoljnih gasilcev. 

Z Mojco se poznata že nekaj let, uradno pa sta postala par lanskega oktobra, ko sta skupaj sodelovala na prireditvi Noči čarovnic na Ptuju, on kot gasilec, ona pa kot reševalka z reševalnim vozilom. »Takrat je med nama nekaj kliknilo in naju še zdaj drži,« pravi Marjan.

Mojca je bila pred članstvom v ptujskem gasilskem društvu članica Prostovoljnega gasilskega društva Tržec, ker pa je vedela, da je Marjan gasilec na Ptuju, je prestopila k Ptujčanom. 

»Sedaj pa imava stanovanje nad gasilskim domom Ptuj in sva oba na Ptuju tudi člana operativne enote,« dodaja Marjan.

Za roko jo je zaprosil februarja letos. »Enostavno sem vedel, da je ona tista ta prava,« pravi Marjan.

Vir: Marjan Satler

Od prevoza z gasilsko cisterno, do gasilskega slavoloka

Poročila sta se prejšnjo soboto na Ptuju. Dogajanje se pričelo, kot se spodobi, pred gasilskim domom, kamor sta se pred kratkim vselila.

Od tam ju je gasilska cisterna zapeljala do občine, kjer sta imela civilni obred poroke, nato pa so pot nadaljevali proti cerkvi Svetega Jurija na Ptuju, kjer je potekal še cerkveni obred.

Dogajanje se je nato prestavilo v enega izmed ptujskih gostišč, kjer ju je pričakalo pravo pravcato presenečenje. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj, katerega člana sta oba, Marjan že 21 let, Mojca pa je članica od prejšnjega leta, sosednje gasilsko društvo iz Grajene in Mojčino staro gasilsko društvo Tržec so mladoporočencema pripravili nepozaben slavolok.

»Tej formaciji se je tudi pridružilo reševalno vozilo Paramedic iz Ljubljane, v katerem Mojca opravlja poklic kot zdravstveni tehnik – reševalec,« dodaja Marjan.

In v čem se gasilska poroka razlikuje od običajne? »V bistvu gre za poklon domačega društva, da ženina in nevesto z gasilskim vozilom kot znak pripadnosti društvu pelje na obred, to je storil sam poveljnik društva Primož Korošak. Društvo organizira tudi manjši slavolok in podari novoporočencema manjše presenečenje, v najinem primeru je Mojca dobila novo zaščitno čelado, katere je bila zelo vesela,« pravi Marjan Satler.

Vir: Marjan Satler

Poročiti sta se nameravala kar v gasilskih uniformah

Kot pripadnika gasilskega društva nista imela nobenega pomisleka, da poroke ne bi izpeljala kakor koli drugače. »V prvem planu sva celo se mislila poročiti v gasilskih uniformah, ampak sva si naknadno premislila, ker sva si želela vsakega po malo,« pravi Marjan.

Veliko oviro pri organizaciji poroke pa jima je predstavljala epidemija koronavirusa. »Vse do zadnjega nisva vedela, kako in kaj ter v kakšnem številu bova lahko izpeljala poroko. Sprva sva imela željo, da bi na poroko povabila vso 'žlahto' in bi to naredila na veliko, vendar sva bila omejena na največ 50 ljudi, od katerih so bili seveda ožji družinski člani, prijatelji gasilci ter sodelavci,« pravi Marjan.

Poroko sva tako sprva planirala v mesecu septembru, ampak zaradi napovedanega drugega vala epidemije koronavirusa, sta to prestavila na avgust. »Glede na vse sva se odločila, da kljub vsemu speljeva zadevo do konca, kot sva si želela,« zaključuje Marjan Satler.

Vir: Marjan Satler
Vir: Marjan Satler
Vir: Marjan Satler
Vir: Marjan Satler

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

tanja flaškon (nepreverjen)

kolikor so mi povedali gasilci radi pijejo
in če sta pri hiši dva gasilca,
ja to pa ne vem kako bo to šlo

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

To je najbolj zanimivo pri tem "smrtonosnem" virusu..da postaja vse bolj neskoncni show. Pateticno kam lahko pade clovestvo.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Starejše novice