Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je objavila opozorilo pred močnejšimi nalivi in razlivanji rek ter hudourniških vodotokov.

Po meteorološki prognozi Agencije Republike Slovenije za okolje bodo ponoči predvsem v zahodni polovici Slovenije ob prehodu fronte krajevno močni nalivi. Ob morju bo občasno pihal okrepljen do močan jugo.

Po podatkih Oddelka za hidrološke napovedi Agencije za okolje je vodnatost večine rek mala, vodnatost Mure, Drave, Soče in Save v zgornjem toku pa srednja.

Pričakuje se naraščanje reke Drave

V četrtek bo vodnatost rek ustaljena, zvečer pa se bo začela povečevati. V noči na petek in v petek čez dan se bodo do velikih pretokov povečale reke v Posočju in na Gorenjskem, ob tem so možna razlivanja rek.

Ob krajevno močnejših padavinah lahko hitreje narastejo in se razlijejo posamezni hudourniški vodotoki v zahodnem in osrednjem delu države. V petek bodo narasle tudi reke drugod po državi, le v Prekmurju bo vodnatost ustaljena. V soboto bodo narasle Mura, Drava in Sava v spodnjem toku.

V četrtek in petek ob večerni plimi med 20. in 23. uro se bo morje razlivalo na nižjih delih obale. V četrtek se bo razlivalo v višini okoli 20 cm.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice