V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 26. februarja, opravili 4861 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 948 novih okužb, gre za 19,5 odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.189 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 193.630. Aktivnih primerov je v Sloveniji trenutno 10.581, kažejo podatki Covid-19 Sledilnika

V Podravju 133 novih okužb v 29 občinah

Po okužbah prednjači Maribor, kjer so odkrili 36 novih. Sledi Slovenska Bistrica s šestnajstimi, Ptuj z enajstimi in Ormož z desetimi novimi okužbami. 

Hajdina ima šest novih okužb, Hoče - Slivnica pa pet. 

Po štiri nove okužbe so odkrili v občinah Lovrenc na Pohorju in Poljčane, po tri pa v Pesnici, Rušah, Vidmu, občini Rače - Fram, Majšperku in Svetem Andražu v Slovenskih goricah. 

Po dve novi okužbi imajo občine Kidričevo, Sveta Ana, Selnica ob Dravi, Duplek, Miklavž na Dravskem polju, Cirkulane, Središče ob Dravi in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. 

Šentilj, Kungota, Lenart, Markovci, Gorišnica, Juršinci in Makole imajo po eno novo okužbo. 

Brez novih okužb so občine Benedikt, Podlehnik, Destrnik, Oplotnica, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Dornava, Sveti Tomaž, Zavrč, Starše, Cerkvenjak, Trnovska vas in Žetale. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Kaplja (nepreverjen)

Peljem se ob 18h mimo Šumice blizu Cirkulan in vidim tam lepo ena skupina fešta, grila, pije, je, nikjer nobene zaščitnemaske, kot da smo v starih cajtih. Vprašam se ali ne veljajo ti ukrepi za vse ali kako?

Starejše novice