Mestna občina Ptuj začenja v petek z odstranjevanjem dotrajanega gospodarskega objekta ob Ulici Tomaža Šalamuna, ki je nastal kot prizidek zgradbama na Slovenskem trgu 1 oziroma Aškerčevi ulici 2.

Kot sporočajo iz kabineta ptujskega župana, je odstranitev potrebna zaradi odločbe inšpektorata za okolje in prostor, saj je zaradi dotrajanosti objekt nevaren. V skladu z zahtevami Zavoda za varstvo kulturne dediščine se bo ob rušitvi poskušal ohraniti zunanji stavbni zid objekta v Ulici Tomaža Šalamuna.

»Inšpektorat za okolje in prostor je z odločbo Mestni občini Ptuj zaradi dotrajanosti naložil odstranitev gospodarskega objekta. Za odstranitev je bilo pridobljeno tudi kulturnovarstveno soglasje ministrstva za kulturo, nadzor nad deli pa bo izvajal zavod za varstvo kulturne dediščine. Med pogoji kulturnovarstvenega soglasja je tudi zahteva, da se v skladu z možnostmi ohrani zunanji stavbni zid, ki meji na Ulico Tomaža Šalamuna,« še pojasnjujejo.

Proučevanje možnosti za prihodnjo ureditev oziroma pozidavo zemljišč

Odstranitev dotrajanih objektov bo trajala do 20. julija. V času del je predvidena popolna zapora Ulice Tomaža Šalamuna, delno pa bo moten tudi promet na Vrazovem trgu. Rušilna in odstranitvena dela bo izvajalo ptujsko podjetje Belcop, Ptuj, vrednost del pa znaša 38.634,11 evrov.

Po odstranitvi objekta bo zemljišče urejeno v skladu s pogoji zavoda za varstvo kulturne dediščine, na Mestni občini Ptuj pa še proučujejo možnosti za prihodnjo ureditev oziroma pozidavo zemljišč.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice