Zaradi prenove ptujske mestne tržnice in okoliških ulic so morali za promet povsem zapreti Slomškovo ulico. Vse od letošnje pomladi je bil promet skozi mesto ohromljen, z novim letom pa se bo to spremenilo.

V ponedeljek, 6. januarja prihodnjega leta, bodo Slomškovo ulico spet odprli za promet. Po novem bo hitrost tam omejena na le 10 kilometrov na uro, parkiranje v območju novo urejenega tlakovanja pa ne bo dovoljeno.

»Miklošičeva ulica je urejena kot območje za pešce. Vožnja z motornimi vozili v območju za pešce je dovoljena stanovalcem s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju, ki je določeno kot območje za pešce, gospodarskim družbam, obrtnikom, samostojnim podjetnikom in društvom, v kolikor imajo ti zagotovljen prostor za parkiranje vozila na dvoriščih ali znotraj območja za pešce. Upravičenci so pri vožnji v območju za pešce dolžni spoštovati določbe zakona, ki ureja pravila cestnega prometa,« so sporočili z Mestne občine Ptuj.

Pri upravni enoti brezplačno parkiranje

Na območju Slomškove ulice pred Upravno enoto Ptuj bodo s 6. januarjem 2020 uvedli območje kratkotrajnega parkiranja. Do ene ure bo parkiranje brezplačno, enako kot na Slovenskem trgu.

Z omenjenim datumom bodo Ulico heroja Lacka, kjer je bil promet doslej omogočen za dostavo, povsem zaprli.

Semaforji na Prešernovi ulici kmalu ne bodo več potrebni.

Mestni avtobus spet po starih poteh

S prvim ponedeljkom leta 2020 bo ponovno na voljo linija brezplačnega mestnega avtobusa. To bodo nova postajališča: Tržnica, Turistično-informacijski center Ptuj, Osnovna šola Olge Meglič.

Spomnimo: zaradi zapore Slomškove ulice so morali traso ptujskega mestnega avtobusa začasno spremeniti. Avtobus je tako vozil s postajališča Pod gradom mimo novega postajališča na Vinarskem trgu ter po Dravski ulici mimo ptujske obrtne zbornice do Zadružnega trga.

Prenova tržnice se je krepko podražila

Leta 2016 so na Mestni občini Ptuj izvedli projektni natečaj za ureditev mestne tržnice. V letu 2017 je izbrani projektant ARK Arhitektura izdelal projekt. V začetku lanskega leta so na ptujski občini objavili javno naročilo za izbor izvajalca gradnje, postopek se je zaradi zapletov zavlekel vse do avgusta. Izvajalec KLP s partnerjem MAKRO 5 GRADNJE je dela pričel lani avgusta.

Investicija je bila ocenjena na skoraj 5,4 milijona evrov z DDV. Ob nedavnem prevzemu del so na Mestni občini Ptuj opomnili, da bo vrednost investicije zaradi povečanega obsega arheoloških raziskav, dodatno naročenega supernadzora in dodatnih oziroma nepredvidenih del narasla na okoli 6,1 milijona evrov z DDV. Naložbo sofinancirata Evropski sklad za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Iz naslova celostnih teritorialnih naložb bo Ptuj dobil 4,3 milijona evrov.

Miklošičeva ulica bo odslej rezervirana za pešce.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice