Slika je simbolična.
Na dveh odsekih avtoceste se bodo po zimski prekinitvi nadaljevala dela za preplastitev vozišča.

Z Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji sporočajo, da se bodo po zimski prekinitvi danes, 27. marca 2023, na avtocesti nadaljevala dela za preplastitev vozišča.

Dela za preplastitev se bodo nadaljevala na štajerski avtocesti na delu odseka med Šentiljem in razcepom Dragučova ter na pomurski avtocesti med razcepom Dragučova in Pernico.

Zaprta bosta prehitovalna pasova v obe smeri

Kot so pojasnili na družbi za avtoceste, bosta do predvidoma 1. aprila 2023 v razdalji približno 3,6 kilometra zaprta prehitevalna pasova pretežno na odseku A1 med Pesnico in razcepom Dragučova ter na priključku Maribor sever.

Prav tako bosta prehitovalna pasova v razdalji približno pet kilometrov zaprta tudi na pomurski avtocesti A5 med razcepom dragučova in Pernico.

​​​​​Bi lahko zaprtje trajalo prehitevalnih pasov trajalo do poletja?

Po podatkih InfoPot, ki omogočajo informacije o pomembnih javno dostopnih informacijah o prometu, naj bi zaradi preplastitve vozišča promet po enem pasu v vsako smer potekal do meseca julija.

K večji pretočnosti prometa lahko pripomoremo tudi vozniki 

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja. 

Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo in v njej ali oviranje prehitevalnega pasu s strani voznikov tovornjakov hitro privede do nesreče in posledično daljših zastojev.

Starejše novice