Iščete stanovanje ali hišo ali razmišljate o nakupu gostinskega lokala? Nekaj nepremičnin na Ptuju in okolici bo v prihajajočih tednih mogoče kupiti na spletnih dražbah, med njimi tudi hotel.

Se želite ukvarjati s turizmom ali gostinstvom? Do konca septembra imate kar nekaj možnosti za nakup hotela ali gostilne, poročajo Finance. Tudi na Ptuju. 

Za 448 tisoč evrov naprodaj hotel nekdanjega državnega sekretarja

Okrajno sodišče na Ptuju bo na dražbi prodajalo hotel Mitra, ki se nahaja na Prešernovi ulici 6 v starem mestnem središču. Kot poročajo Finance, gre za izvršbo podjetja Hosting, ki je v lasti Petra Vesenjaka

Tega je leta 2015 na mesto državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo imenoval minister Zdravko Počivalšek. Vesenjak je odstopil le dan po imenovanju. Kot razlog pa je navedel finančne težave podjetja Hosting.

Na dražbi bo mogoče kupiti hotel, ki ima 32 sob, vinoteko in kuhinjo z jedilnico. Gre za stavbo, ki je bila zgrajena leta 1829, leta 2008 pa je bila izvedena celovita obnova sob, električnih in prezračevalnih instalacij ter ogrevanja.

Pri obnovi je bilo dozidano tudi dvigalo, ki povezuje vse etaže. V objektu, ki se drži hotela, je velnes center. Kot izhaja iz cenitve, hotel dosega štiri zvezdice. Površina notranjih prostorov je okoli 1700 kvadratnih metrov. Edina pomanjkljivost po navedbah cenilca je premajhno zemljišče, ki je namenjeno parkiranju. 

Dražba hotela bo 4. oktobra. Stanovanje je ocenjeno na vrednost 895.100 evrov, na dražbi se bo prodajalo po polovični ceni. 

Na dražbi stavba nekdanjega gostinskega lokala in trgovine

Na dražbi je naprodaj poslovno-stanovanjski objekt v Grajeni, kjer se je nahajal nekdanji gostinski lokal in trgovina Winston. Površina celotne parcele znaša 976,00 kvadratnih metrov. 

V kletni etaži so prostori namenjeni shranjevanju. V pritličju je poslovni prostor z dvema vhodoma. V prvem in drugem nadstropju sta stanovanjski enoti.

V okolici se nahajajo individualni stanovanjski objekti, osnovna šola, gostinski lokal, frizer ter večje kmetijske in obdelovalne površine. Od Ptuja je oddaljena približno 5 kilometrov, od avtocestnega priključka pa 12 kilometrov. Stavba je bila zgrajena leta 1994.

Stavba je v slabšem stanju, saj so tako poslovni kot stanovanjski prostori uničeni, klet pa poplavljena. Potrebna je tudi menjava strešne kritine, ker ta na določenih delih zamaka.

Zgradba je ocenjena na 82.000 evrov. Izklicna cena znaša 57.500 evrov in se povečuje za najmanj 500 evrov. 

Stanovanjska hiša za izklicno ceno 36 tisočakov

Na dražbi bo mogoče kupiti tudi stavbno zemljišče s stanovanjsko stavbo na naslovu Pobrežje 140/a, Videm pri Ptuju. To skupaj meri 555 kvadratnih metrov.

Stavba so zgradili okoli leta 1979 in ima tri etaže. Objekt je že več let prazen, iz cenilnega poročila tudi izhaja, da je okolica objekta zanemarjena in zato potrebna urejanja,

Vrednost nepremičnine znaša 72 tisoč evrov. Izklicna cena je 36 tisoč evrov in se povečuje za najmanj 4.000 evrov.

Stanovanjska vila v Ormožu 

Na dražbi je naprodaj masivna stanovanjska hiša, zgrajena leta 1905. Nepremičnina se nahaja v naselju Ormož ob vpadnici iz ptujske smeri.

Leta 2005 so objekt delno prenovili in ga priključili na javni vodovod, elektriko, telefonijo, plinovod. 

Vrednost nepremičnine znaša 373 tisoč evrov, izklicna cena je 261.100 evrov in se na dražbi povečuje za 1000 evrov.

Starejše novice