Vir: projektna dokumentacija
Markovci bodo kmalu pridobili nov športni objekt.

Športno društvo Markovci pri Ptuju je izdalo javno naročilo za projekt športnega objekta v Markovcih. Ideja se kuha sicer že desetletja, zdaj pa bo projekt naposled ugledal luč sveta.

Sredstva za izvedbo zagotavlja občina Markovci.

Na lokaciji bodočega objekta ima Športno društvo Markovci asfaltirano odprto športno igrišče, vzhodno od asfaltiranega je travnato nogometno igrišče.

Kakšna bo stavba?

Javno naročilo obsega novogradnjo športnega objekta dimenzij 33 metrov na 14 metrov in deset metrov na skoraj dva metra. Stavba bo imela pritličje in eno nadstropje.

Ocenjena vrednost projekta je 1.251.454,23 evra. 

V pritličju bodo prostori, ki bodo v uporabi le za športne dejavnosti. Tukaj bodo garderobe, tuši, prostori za sodnike, trenerje, delegate, pisarne za člane, shramba, rekviziti, fitnes prostori in squash prostori s spremnimi prostori.

V prvem nadstropju bodo prostori za društvene dejavnosti, kot so pisarne za društva, kuhinja, loža.

Objekt bo imel enakomerno dvokapnico delno skrito za atiko.

Glavni vhod iz travnatega igrišča v objekt je umeščen tako, da je omogočen  neposreden dostop tekmovalcev do umivalnice nogometnih čevljev ter garderob s sanitarijami ločenimi za domače in goste.

Prometni režim se ne bo spreminjal, kot doslej se bo koristilo vse obstoječe površine za namene parkiranja avtomobilov, v času tekem se koristijo tudi ostala bližnja parkirišča  od osnovne šole, večnamenske dvorane ter pokopališča, ki so v neposredni bližini.

Starejše novice