Foto: Maskara.si
Na Ptuju se ponovno odpira trgovinica Maškara.

Prihaja peti letni čas, čas, ki se ga še posebej veselijo vsi Ptujčani in okolišani. Čas, ko se lahko preobrazimo v karkoli.

Ni ga občana, ki mu ne bi v omari visel vsaj en kostum - po pustu opran in zlikan, pa pripravljen na ponovni norčavi čas. Pri idejah bo tokrat znova pomagala trgovinica Maškara.

Na Ptuju bo spet zaživela Maškara

Trgovina Maškara je trgovina s pustnimi oblačili in dodatki, ki ima na Ptuju že tradicijo. Svoja vrata so prvič odprli 11. januarja 2020, sledil je premor zaradi epidemije, zdaj pa je čas, da Ptuj ponovno prevzamejo šeme, so razkrili za Ptujinfo.

Za trgovino stoji Ptujčan, ki mu pust niti malo ni tuj.

Sezonska trgovina

Ptujčanom in Ptujčankam so želeli dati možnost, da kostume sami vidijo, jih preizkusijo, obenem pa lahko izbirajo med vsemi mogočimi različnimi maskami, nam zaupa Žan Susman, lastnik trgovine.

In kaj se bo dalo dobiti v novi pustni trgovini? Kostume, lasulje, maske, nore klobuke - za odrasle in otroke, mlade in stare. 

Susman: 'Fašenk' nam predstavlja strast

Susman za Ptujinfo razkrije še, da so se projekta Maškare ponovno lotili, saj se življenje naposled vrača v stare tirnice. Tako bo tudi letos 'fašenk' spet tak, kot smo ga vajeni. 

»Razlog je, ker nam pust oziroma 'fašenk' vedno predstavlja neko strast, veselje in radost. Poleg tega pa smo želeli Ptujčanom in ostalim ponuditi posebej specializirano trgovino z največjo izbiro pustnih kostumov in dodatkov,« pravi. 

Trgovina s pustnimi kostumi in dodatki Maškara se bo odprla jutri, 17. januarja, na Vinarskem trgu na Ptuju, poleg kazinoja.

Odprta bo vse do konca februarja, kostume pa boste lahko preizkušali od ponedeljka do petka, med 10.00 in 20.00, in v soboto, med 9.00 in 21.00. Kostume boste lahko naročili tudi preko spleta.

Že veste, v kaj se boste prelevili letos?

Komentarji (1)

Default (ni preverjeno)

Kurja pamet, pac

Starejše novice