Slika je simbolična.
Ste zadovoljni s storitvijo ravnanja z odpadki na Ptuju?

Javne službe Ptuj vabijo vse občane in občanke k izpolnitvi ankete glede zadovoljstva uporabnikov s storitvijo ravnanja z odpadki v ptujski občini. 

»Nenehno stremimo k izboljšanju kakovosti naših storitev, zato nas zanima vaše mnenje, kako ocenjujete storitve ravnanja z odpadki iz gospodinjstev v Mestni občini Ptuj,« so zapisali na javnih službah. 

Na podjetju jih zanimajo predvsem predlogi in izboljšave ter izzivi, s katerimi se občani srečujete. 

Anketa je anonimna

Anketa je popolnoma anonimna, v anketi pa jih zanima ocena storitve odvoza komunalnih odpadkov, ocena sheme ločevanja odpadkov, zanima jih tudi, ali se srečujete z vrsto odpadka, za katero ne veste, kam jo odvreči. 

Več vprašanj pa je navezanih tudi na ločeno zbiranje odpadnih oblačil iz gospodinjstev. Ta se namreč velikokrat znajdejo v mešanih komunalnih odpadkih. 

Do ankete lahko dostopate na tej obarvani povezavi, izpolnite pa jo lahko tudi na mestni blagajni na Ptuju, na Ulici heroja Lacka 1. 

Odvoz zelenega odreza še poteka

Spomnimo, da odvoz zelenega odreza še poteka. Akcija je sicer namenjena zgolj za gospodinjstva, zato ni dovoljeno odlaganje teh vrst odpadkov iz poslovne dejavnosti. 

Oddate lahko zeleni odrez, kar pomeni da bodo pobirali odpadno vejevje z dreves, živih mej, grmovja. Pobirali bodo tudi odpadni plevel in odpadno listje, oboje zgolj v vrečah. 

Zeleni odrez morate nastaviti na vidno mesto ob navedenem terminu zjutraj. Odvoz izvajajo s hidravličnim prekucnikom, zato prosijo, da odpada ne nastavljate pod drevesi, nadstreški ali ob ograjo. 

Pobiranje bo potekalo po naslednjem urniku: 

  • od 27. marca do 31. marca 2023 (četrtna skupnost Ljudski vrt),
  • od 3. aprila do 7. aprila 2023 (četrtna skupnost Rogoznica),
  • od 11. aprila do 14. aprila 2023 (četrtni skupnosti Panorama in Center),
  • od 17. aprila do 21. aprila 2023 (četrtni skupnosti Jezero in Spuhlja).

Komentarji (1)

KEKEC (ni preverjeno)

Zadovoljni smo, ker sicer bodo spet zahtevali podražitve.

Starejše novice