FOTO: Jaka Arbutina
Zaključil se je kulinarični festival, ki je razvajal brbončice Mariborčanov in obiskovalcev z vsega sveta.

V soboto ob 22. uri zvečer se je končal tretji Street Food Market Maribor.

Živahno dogajanje v središču mesta Maribor, na Trgu Leona Štuklja, je potekalo od 29. do 31. avgusta. Privabilo je rekordno število obiskovalcev, zagotovo več tisoč v treh dneh.

FOTO: Jaka Arbutina

Organizatorji presenečeni nad izjemno pozitivnim odzivom

Festival je vrhunec dosegel v petek zvečer, ko je bil sicer veliki Trg Leona Štuklja skoraj premajhen za vse.

Že prvi dan festivala so našteli ogromno tujih gostov iz različnih koncev Evrope, predvsem Španije, Avstrije, Italije, Hrvaške, Nizozemske, Češke in Francije ter Japonske, Kitajske in Amerike.

Festival je v celoti dosegel svoj namen

Mesto Maribor je v treh vročih poletnih dneh živelo v festivalskem vzdušju in združevalo kulinariko, glasbeno ozadje in druženje.

Hrana je odgovarjala različnim najrazličnejšim okusom. Obiskovalci so izbirali so med burgerji, hot dogi, steaki, češkimi pivskimi klobasami in kračami, vegetarijanskimi buriti, različnimi dobrotami iz Šrilanke, palačinkami, ki jih je pripravljal Masterchef, makroni iz ateljeja Karim, slaščicami izpod rok slaščičarskega mojstra Gorazda Potočnika in slastnimi churrosi.

FOTO: Jaka Arbutina

Organizatorji so bili uspešni s prijavo na razpis Zavoda za turizem Maribor Pohorje za izvajanje javnih prireditev v središču mesta - preko razpisa so pridobili delež sofinancerskih sredstev.

Pokrovitelj festivala je bila Mestna občina Maribor, ki je v uporabo ponudila javni prostor. Sicer pa so vse visoke stroške organizacije festivala krili organizatorji sami in vse storitve javnim podjetjem v mestu poravnali po tržnih cenah.

FOTO: Jaka Arbutina

Organizatorji so festival v glavnem financirali z lastnimi sredstvi in ob podpori pokroviteljev ter sponzorjev. Ob vseh organizacijskih zalogajih so bili še toliko bolj veseli vzdušja v mestu, odziva ljudi in lastne vizije razvoja tega edinstvenega kulinaričnega festivala v mestu Maribor. Želijo si, da mesto Maribor prepozna doprinos tovrstnih vsebin v mestu in skupaj dosežejo umestitev mesta na kulinarični zemljevid odmevnejših svetovnih dogodkov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice