Od 15. septembra brez pogoja PCT skoraj več nikamor. Ponudniki storitev se tako pospešeno pripravljajo in organizirajo delo tako, da bodo lahko preverjali izpolnjevanja pogoja PCT. Veliko jih za to najema tudi študente.

Pogoj PCT morajo s 15. septembrom naprej izpolnjevati vse osebe, ki so uporabniki storitev ali pa so prisotni pri izvajanju dejavnosti, torej vsi potrošniki.

Izjema je oskrba z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, kar pomeni, da če gre oseba v prodajalno, ki v pretežni meri prodaja živila in pijačo, PCT pogoja ne potrebuje

Za trgovine z živili znotraj trgovskih centrov potreben PCT pogoj

Če pa gre oseba prodajalno, ki v pretežni meri prodaja živila in pijačo, ki se nahaja znotraj trgovskega centra, potrebuje dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

Enako velja za specializirane prodajalne s farmacevtskimi, medicinskimi, kozmetičnimi in toaletnimi izdelki.

Trgovine, nakupovalni centri, gostinski obrati, turistične namestitve, vse organizacije, kjer se izvajajo delovni procesi, morajo na vidnem mestu objaviti obvestilo o obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT ob vstopu v prostore ter na vstopnih mestih izvajati tudi preverjanje pogoja PCT. 

Preverjanje pogoja PCT bodo izvajali tudi študenti

Za preverjanje pogoja PCT tako številna podjetja najemajo študente, ki bodo preverjali, ali potrošniki izpolnjujejo pogoje. Pobrskali smo po oglasih na študentskih servisih in ugotovili, da se plačilo v Podravju za omenjeno delo giblje od 5 pa do 5,92 evra na uro.

Trgovina Obi, ki se nahaja na Tržaški cesti, na študentskem servisu išče dve osebi za preverjanje PCT pogojev za vstop v poslovni prostor. Plačilo je 5,97 evra.

V nakupovalnem središču Europark Maribor iščejo polnoletne študente in študentke za preverjanje PCT pogoja strank na vhodih v center. Za to delo nudijo plačilo 5,07 evrov na uro. 

Več študentov za preverjanje PCT pogojev pri vhodu iščejo tudi v nakupovalnem centru Supernova Maribor in Supernova Ptuj.

Tudi podjetje Mimovrste išče odgovorni osebi stari nad 18 let za skeniranje PCT potrdil na vhodu njihovega prevzemnega mesta na Tržaški cesti. Ponujajo plačilo 5,92 evrov na uro. 

Za 4,98 evra iščejo polnoletne študente za preverjanje pogoja PCT v Banka Intesa Sanpaolo, in sicer v njihovih poslovalnicah v Mariboru, Lenartu, Slovenski Bistrici, na Ptuju in v Ormožu.

Študente in študentke za pomoč pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covid-19 iščejo tudi v Novi kreditni banki Maribor. Delovni čas je po dogovoru in potrebi. Tudi tukaj študentom ponujajo plačilo 4,98 evrov na uro. 

V ptujski trgovini C&A iščejo polnoletno, natančno, vestno in zanesljivo osebo za vsestransko pomoč v prodajalni z oblačili, ter pri preverjanju covid ukrepov. Plačilo je 4,98 evrov na uro.

Študente iščejo tudi za pomoč pri testiranju 

V Supernovi Ptuj ob tem iščejo študente za delo na točki, kjer se izvaja hitro testiranje na covid-19. Gre za administrativna dela - pisanje potrdil, skeniranje kartic, izdajo računov in podobno. Plačilo je 6,58 evrov na uro. 

Za delo na točki za testiranje na covid-19 študente išče še en trgovski center. V Europarku Maribor prav tako iščejo osebje za administracijo, ponujajo enako plačilo. 

Strošek testiranja krije posameznik

Dodajmo še, da če potrošnik pogoja PCT ne izpolnjuje, ne more uporabljati ali koristiti določene storitve.

Vsi potrošniki, ki niso prebolevniki ali cepljeni, morajo HAG test opravljati na 48 ur ali PCR na 72 ur.

Strošek testiranja v tem primeru krije vsak posameznik sam.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice