Foto: Jure Banfi
Imate zanimive predloge za projekte, ki bi se lahko izvedli v Mestni občini Ptuj? Danes je predčasno glasovanje za participativni proračun 2024.

Mestna občina Ptuj bo tudi letos vodila postopek participativnega proračuna, projekt, ki se je pod sloganom 'Moj predlog za moje mesto' leto izkazal kot izjemno uspešen. 

Da je projekt dobro sprejeti pri občanih meni tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek:

»V Mestni občini Ptuj smo pod sloganom 'Moj predlog za moje mesto' leta 2021 prvič izpeljali postopek participativnega proračuna.

Občanke in občani ste izglasovali 15 projektov, za katere ste želeli, da se prednostno izvedejo znotraj razpoložljivih sredstev na posameznem območju.

V letu 2022 smo postopek ponovili, največ glasov ste dodelili 12 projektom, realizirali jih bomo v tem letu

Predčasno glasovanje participativnega proračuna bo potekalo danes, od 15. do 19. ure, na sedežu Mestne občine Ptuj, Mestni trg 1.

Za projekte kar 175.000 evrov

Občani bodo z glasovanjem odločali, katere projekte želijo prednostno izvesti v okviru razpoložljivih sredstev na posameznem območju.

Glasovali bodo lahko za vse projekte v vseh območjih.

Letos bo za izvedbo izglasovanih projektov za leto 2024 namenjenih 175.000 evrov, v vsakem izmed štirih območij bo na voljo 37.500 evrov, v skupini Mladi pa bo na razpolago 25.000 evrov

V skupini Mladi lahko glasujejo posamezniki stari od 15-ega leta do zadnjega dneva pred 30. rojstnim dnem. 

Vi odločite o porabi dela proračunskega denarja

»Izkazalo se je, da imate veliko zanimivih idej in predlogov, zato vas ponovno vabimo, da sodelujete in odločite o tem, kateri projekti naj se izvedejo v ožji lokalni skupnosti, v kateri živite, ter ponujamo možnost, da sami predlagate projekte, ki bodo izboljšali kakovost življenja v naši občini.

Postopek participativnega proračuna tako omogoča, da vi odločite o porabi dela proračunskega denarja,« je poudarila pomembnost projekta Gajšek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice