Direktor doma dopušča možnost, da je prišlo do kakšnega izhoda, ampak trdi, da glede tega ni bil seznanjen. 

V Domu starejših občanov Ljutomer so v petek zabeležili dva primera okužbe, včeraj šest, danes že šestnajst.

Kot je na svojem Facebook profilu zapisala županja občine Ljutomer, število okuženih v domu starejših strmo narašča, vendar pa za zdaj še ni znano, ali so med okuženimi samo stanovalci, ali tudi zaposleni.

Spomnimo, da je županja za preprečitev nevarnosti širjenja okužb izdala odredbo, da se zapreta oba ljutomerska parka, dodatno pa so omejili gibanje na javnih površinah v okolici doma starejših občanov.

Še do nedavnega malice za zunanje uporabnike

Še do nedavnega so v domu izvajali tudi storitev malic za zunanje uporabnike, kar bi lahko predstavljalo dodatno tveganje za širjenje okužb.

Po zagotovilih direktorja doma starejših Tomislava Nemca od konca prejšnjega tedna storitev malice za zunanje uporabnike ni več mogoča, je pa potekala do minulega petka na stranskih vratih brez osebnega stika.

Okužena prosto gibala po mestu?

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, pa sta se minuli petek pozitivna oskrbovanca, prosto gibala v Ljutomeru, obiskala naj bi celo trgovine in bencinski servis. Nemec je sicer povedal, da so sprejeli vse ukrepe že 16. marca 2020, poleg omejitve izhodov tudi potegnili trakove in postavili opozorilne napise.

Direktor doma kljub temu dopušča možnost, da je prišlo do kakšnega izhoda, ampak trdi, da on glede tega ni bil seznanjen. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice