Foto: Dom upokojencev Ptuj, Facebook
Po potrjeni okužbi delavke v Domu upokojencev Ptuj so okužbo s koronavirusom potrdili tudi pri zaposleni v muretinski enoti doma.

16. septembra 2020 so v Domu upokojencev Ptuj potrdili prvo okužbo s koronavirusom pri eni od zaposlenih v pralnici doma.

Minuli petek, 25. septembra, so okužbo s koronavirusom potrdili še pri eni delavki, ta je zaposlena v enoti ptujskega doma upokojencev v Muretincih.

V ptujskem domu upokojencev so pojasnili: »Zaposlena je nazadnje delala 24. septembra 2020, dela neposredno pri stanovalcih, je pa tako kot vsi ostali delala ves čas z masko na obrazu.

Na delu ni imela nobenih simptomov bolezni, zato upamo, da do prenosa okužbe na stanovalce ni prišlo.«

Do nadaljnjega so obiski svojcev v muretinski enoti prepovedani

V muretinskem domu upokojencev so nemudoma izvedli vse ukrepe, skladno s prejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in protokoli, ki so jih za preprečevanje širjenja okužbe sprejeli v Domu upokojencev Ptuj.

S pristojnim koordinatorjem, direktorico Zdravstvenega doma Ptuj Metko Petek Uhan, so se dogovorili, da bodo testirali vse zaposlene iz enote Muretinci, ki so bili na delu v zadnjem tednu.

Stanje v enoti Muretinci intenzivno spremlja tudi Zdravstveni dom Ptuj, ki skrbi za zdravstveno stanje stanovalcev.

Obiski svojcev v muretinski enoti doma upokojencev do preklica niso mogoči.

Okužbo v Muretincih potrdil tudi Jelko Kacin

Tudi vladni govorec Jelko Kacin je sporočil, da so okužbo potrdili v Domu starejših občanov Ptuj, enota Muretinci, pa tudi v SeneCura Radenci, kjer bila sedmim zaposlenim preventivno odrejena karantena. Dve okužbi zaposlenih so potrdili tudi v Domu počitka Mengeš.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice