Slika je simbolična.
Tudi letos bo v okviru karnevala potekala mednarodna likovna nagrada ex-tempore.

Mestna občina Ptuj, Javni zavod za turizem Ptuj in Kulturno umetniško društvo Art Stays vabijo vse zainteresirane, da se priključijo mednarodni likovni nagradi ex-tempore. 

Začetki te tradicionalne likovne nagrade segajo v pustni čas leta 2003.

Zdaj že tradicionalna likovna nagrada, ki se odvija v času pusta, je do danes privabila na Ptuj več kot 1100 likovnikov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Romunije, Japonske, Hrvaške in drugod.

Že drugič le v virtualni obliki

Nagrada tudi letos ne bo prekinila tradicije, saj prijave že zbirajo. Letos izjemoma že drugič poteka spletno, in sicer vse od prijave in ocenjevanja, do podelitve nagrad. Vsi zainteresirani likovniki se lahko prijavite do 14. februarja.

Virtualna razstava prispelih del bo objavljena na spletni strani www.artstays.si. Otvoritev virtualne razstave in podelitev nagrad bo v četrtek, 24. februarja 2022, ob 16.00.

Zaradi omejitev bo letos postavljena le razstava finalistov nagrade v razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj. Ogled bo možen med 24. februarjem in 4. marcem.

Ob razstavi bo izdan katalog z likovnimi deli vseh sodelujočih avtorjev.

Karneval, kurent, pustne maske, pomlad in prosta tema 

To so tematike letošnjega zbiranja del, vsak udeleženec pa sme prijaviti in oddati največ eno delo. 

Format likovnega dela ne sme biti manjši od 40 krat 40 centimetrov in ne večji od 100 krat 100 centimetrov. Format malih plastik ne sme presegati 60 krat 60 krat 60 centimetrov in ne sme biti težji od deset kilogramov. 

Prijave potekajo preko spleta

Prijave letos, zaradi izrednih razmer, potekajo kar preko spleta, prijavni obrazec pa je na tej povezavi. 

Vpisnina znaša 15 evrov ali deset evrov za dijake študente in upokojence, udeleženci pa jo morajo plačati najkasneje do 14. februarja 2022. Vpisnino udeleženci plačajo z nakazilom na TRR odprt pri banki NLB št.: SI56 0215 0025 5064 888, namen EX-TEMPORE 2022.

Avtorji del morajo fotografije svojih del poslati na mail [email protected], najkasneje do 15. februarja. 

Fotografija mora biti kvalitetna, poimenovanje datoteke pa mora vsebovati ime, priimek in naslov dela. 

Starejše novice