V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 22. aprila, opravili 5371 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 900 novih okužb, gre za 16,8-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 11.011.

Opravljenih je bilo tudi 29.266 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4858 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 745 novih okužb, šlo je za za 17,5-odstotni delež okužb. Prejšnji četrtek, 15. aprila, so odkrili 862 novih okužb, delež pozitivnih je takrat bil 20,3-odstoten.

V Podravju 166 novih okužb v 31 občinah

Največ novih okužb je znova v Mariboru, kjer smo v zadnjem dnevu potrdili 36 novih okužb, sledi Slovenska Bistrica s 24 okužbami, ter Ptuj s 16.

Osem novih okužb beležijo v Poljčanah ter Vidmu, šest v občini Rače - Fram, Šentilj in Ruše, pet pa v občinah Miklavž na Dravskem polju, Ormož ter Hajdina.

Štiri nove okužbe imajo v občinah Majšperk, Pesnica in Cirkulane, po tri pa v občinah Hoče - Slivnica, Oplotnica ter Selnica ob Dravi. Dve novi okužbi beležijo še občine Gorišnica, Kungota, Lovrenc na Pohorju, Destrnik, Sveta Trojica v Slovenskih goricah ter občina Zavrč.

Zgolj en primer so v zadnjem dnevu potrdili še občine Makole, Starše, Kidričevo, Markovci, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveta Ana, Podlehnik in Središče ob Dravi.

Brez novih okužb je 10 podravskih občin, in sicer Lenart, Duplek, Benedikt, Cerkvenjak, Trnovska vas, Juršinci, Dornava, Sveti Tomaž, Sveti Andraž v Slovenskih goricah ter Žetale.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice