Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 17. februarja, opravili 2394 PCR in 75.198 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 3771 novih okužb, kar je 8366 manj potrjenih okužb kot prejšnji četrtek.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2446 PCR in 91.353 hitrih antigenskih testiranj potrdili 4542 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 96.378 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 604 novih okužb, daleč največ v štajerski prestolnici

Največ novih okužb v Podravju so zabeležili v Mariboru, kar 167. Sledi Ptuj s 55 novimi in Slovenska Bistrica s 45 novimi okužbami s koronavirusom. 

27 novih okužb so zabeležili v občini Hoče - Slivnica, 22 v občini Ormož, občina Lenart jih ima 21 in občina Šentilj 19. V Rušah imajo tokrat 18 dodatnih okužb. 

Po 15 novih okužb beležita občini Miklavž na Dravskem polju in Starše, 13 jih imajo v občini Rače - Fram. Duplek, Kidričevo in Kungota pa imajo 12 okužb. 

Nove okužbe beležijo tudi v občinama Pesnica in Sveti Jurij v Slovenskih goricah, in sicer 11, le eno manj imata občina Hajdina in Poljčane. 

V Markovcih, Lovrencu na Pohorju in Benediktu imajo devet dodatnih okužb, sedem so jih odkrili v Vidmu in Gorišnici, po šest pa v Oplotnici, Selnici ob Dravi, Sveti Trojici v Slovenskih goricah in Cerkvenjaku.  

Pet novih primerov imata občini Cirkulane in Sveta Ana, štiri imajo v Majšperku, Destrniku, Podlehniku, Trnovski vasi, Središču ob Dravi ter Žetalah. 

Med zadnjimi z novimi okužbami je občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah, kjer so zabeležili tri nove okužbe, po dve pa jih imajo v Svetem Tomažu, Juršincih in Zavrču. Za na konec so pa še po eno okužbe potrdili v občini Dornava. 

Brez novih okužb je tako le občina Makole. 

Najbolje kaže Žetalam

Po deležu aktivnih okužb v občinah pa najbolje še zmeraj kaže občini Žetale, kjer imajo 63 aktivnih okužb s koronavirusom. 

Daleč najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor, kjer imajo kar 4309 aktivnih okužb. Temu sledi Slovenska Bistrica, kjer jih imajo 1201. 

Kako je s precepljenostjo?

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 185.959 oziroma 56,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 179.118 posameznikov oziroma 54,5 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 90.063 oseb oziroma 27,4 odstotka prebivalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice