Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 25. oktobra, opravili 6068 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2292 novih okužb, gre za 37,8-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 31.256 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR-testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2081 PCR testiranjih potrdili 707 novih okužb. Šlo je za 34-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 20.258 aktivnih primerov okužb.

V Podravju 245 novih okužb 

Po novih okužbah močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 65. Sledi občina Slovenska Bistrica, kjer so odkrili 33 novih primerov, in Ptuj s 24 novimi okužbami.

V Kidričevem so potrdili deset novih primerov, v Oplotnici devet, v Ormožu in Lenartu osem, v občini Hoče - Slivnica sedem ter šest na Vidmu.

Pet novih primerov ima Duplek, po štiri nove okužbe pa so potrdili v občinah Hajdina, Gorišnica, Ruše, Središče ob Dravi in Juršinci. Tri nove primere beležijo v Šentilju, Staršah, v občini Rače - Fram, Miklavžu na Dravskem polju, Poljčanah, Majšperku, Destrniku, Trnovski vasi, Lovrencu na Pogorju ter Sveti Ani.

Še po dva nova primera imajo v občinah Pesnica, Kungota, Dornava, Selnica ob Dravi, Benedikt, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Cirkulane, kot zadnje pa so še po en primer potrdili v Žetalah, Markovcih, Podlehniku, Svetem Andražu v Slovenskih goricah, Zavrču in Makolah.

Brez novih okužb so tako le tri podravske občine.  

Najbolje kaže Svetemu Juriju, daleč najslabše Mariboru 

Najboljšo epidemiološko sliko ima občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah, kjer nove okužbe niso zabeležili od 24. oktobra. Tam imajo sicer sedem aktivnih primerov, kar pa sicer ni najmanj v Podravju. Najmanj aktivnih okužb imajo namreč Makole, kjer beležijo pet aktivnih primerov.

Najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor. Danes so odkrili kar 65 novih okužb, aktivnih pa imajo kar 942 primerov. Ptuj ima 4206 aktivnih okužb in je s tem na drugem mestu po okuženosti med podravskimi občinami. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 172.880 oziroma 52,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 162.498 posameznikov oziroma 49,5 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 4737 oseb. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice