Slika je simbolična.
V ptujskem domu upokojencev so zabeležili več primerov okužb s koronavirusom, in sicer v Juršincih in na Ptuju.

Iz Doma upokojencev Ptuj obveščajo, da so zabeležili več primerov okužb s koronavirusom. Te so zaznali na enoti za osebno spremljanje v Juršincih in na Ptuju v bivalnem objektu ABC v prvem nadstropju. 

Na podlagi usmeritev epidemiologov iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje so stanovalcem, ki bivajo na teh oddelkih odsvetovali druženje, udeležbo na skupinskih aktivnostih ter prehranjevanje v jedilnici. 

Stanovalcem bodo obroke v tem tednu postregli v sobah. 

Prav tako bodo v tem tednu pri omenjenih stanovalcih in zaposlenih izvajali presejalna testiranja na 2-3 dni s hitrimi antigenskimi testi. 

Pa obiski? 

Pri stanovalcih, ki bivajo izven omenjenih oddelkov in ne kažejo znakov okužb, potekajo vse aktivnosti v skladu z urniki, prav tako ni omejitev pri gibanju in prehranjevanju, 

Iz doma sporočajo še, da obiski potekajo nemoteno, obvezna pa je uporaba zaščitne maske. Pri obisku v rdeči coni bodo obiskovalce dodatno zaščitili z drugimi zaščitnimi sredstvi. 

Sicer pa vsem obiskovalcem svetujejo, da se, v kolikor se ne počutijo dobro ali opažajo znake prehlada, predhodno samotestirajo, upoštevajo higieno rok in kašlja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice