Vir: posnetek zaslona
Le nekaj dni nazaj smo poročali, da je v eni izmed Lidlovih poslovalnic v Mariboru kupec med moko naletel na črve. Za odgovore smo se obrnili na Lidl, kjer smo sedaj prejeli njihov odgovor. Kaj torej pravijo o neprijetnem incidentu?

Nedavno smo poročali, da je na portalu Youtube zaokrožil videoposnetek, v katerem lahko vidimo, kako nakupovalec pri obisku ene izmed Lidlovih poslovalnih v Mariboru med moko najde črve

Kot je razloženo v videoposnetku, so bili črvi najdeni med ajdovo moko, in sicer v Lidlovi poslovalnici v Mariboru. Pri tem pa je neznana stranka v opisu zapisala tudi opozorilo. »Opozorilo za vse ljudi, ki nakupujejo v Lidlu. Vedno preverite izdelek, ki ga kupujete,« se glasi zapis.

Za odgovore smo se obrnili tudi na trgovinsko verigo Lidl, kjer so nam odgovorili, da so po obvestilu o videoposnetku sprožili ustrezne postopke.

O dogodku obvestili dobavitelja in sprožili preverjanje kakovnosti

»Kakovost naših izdelkov nam je zelo pomembna, zato tovrstne situacije jemljemo zelo resno in takoj ukrepamo. Nemudoma po obvestilu o omenjenem posnetku oziroma neljubi situaciji, na katero je naletel kupec, smo sprožili ustaljene postopke preverjanja izdelka na naših policah, prav tako smo se obrnili tudi na dobavitelja izdelka in sprožili preverjanje kakovosti vzorcev,« so za Mariborinfo razložili v Lidlu.

Pri tem so še dodali, da kakovost in varnost izdelkov sicer redno preverjajo v sodelovanju z neodvisnimi ustanovami in tudi opravljajo nenapovedane preglede proizvodnih obratov. 

»Kljub strogim standardom pa se žal še vedno lahko kdaj pripeti neljuba situacija. V ta namen imamo vzpostavljene natančne postopke in tudi nemudoma ukrepamo,« zaključujejo v Lidlu.

Starejše novice