Foto: Lük Bistro
Danes ob 13. uri bodo v Murkovi ulici 5 na Ptuju odprli Lük Bistro. Preverili smo, kaj bo ponujal.

Otvoritev novega gostinskega lokala se bo pričela z nagovorom županje Mestne občine Ptuj Nuške Gajšek, sledila pa bosta še pester kulturni program in seveda druženje.

Lük Bistro bo najprej ponujal le pijačo, kuhinjo pa bodo predvidoma odprli okoli 15. oktobra.

Foto: Lük Bistro

Lokal so sprva nameravali odpreti v Lackovi ulici

Ptujčan Aljaž Zemljič je restavracijo sprva nameraval odpreti v lokalu na Ulici heroja Lacka 1, ki bi mu ga Mestna občina Ptuj dala v najem. Šele potem, ko je investitor v prostor že vložil več deset tisoč evrov, se je izkazalo, da bi bilo najprej treba spremeniti namembnost prostora.

Lokal v Lackovi ulici je namreč namenjen poslovni, ne pa tudi gostinski dejavnosti. Za spremembo namembnosti bi moral poskrbeti lastnik prostora, torej Mestna občina Ptuj. Zdaj je gostinec težave uspel rešiti oziroma se s ptujsko občino dogovoriti za primerno odškodnino.

»Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek nam je pomagala s kompromisom oziroma z odškodnino za naš vložek v lokal,« je povedal Aljaž Zemljič.

Foto: Lük Bistro

Ptujsko staro mestno jedro ima svoj čar

Kljub težavam je Aljaž Zemljič vztrajal pri iskanju primernega prostora v starem mestnem jedru Ptuja: »Vse dogajanje, vsi turisti so bolj ali manj v starem mestnem jedru. To vsekakor ima nek svoj čar, želimo ga oživiti.«

Slednjič je primeren prostor za najem našel v Murkovi ulici 5, kjer je pred leti deloval Irish Pub. Gostinec je povedal, da je bilo prostore najprej treba temeljito obnoviti: »Na novo smo morali napeljati elektriko, urediti prezračevanje, položiti keramiko, prepleskati prostore, obnoviti del fasade, skratka; od a do ž.«

Foto: Lük Bistro

V ponudbi tudi slovita podlehniška kremna rezina

V Lük Bistroju bodo ponujali predvsem avtohtono lokalno kulinariko.

»Naši dobavitelji bodo lokalni kmetovalci in pridelovalci hrane - od Ptuja do Ormoža in Zavrča. Skupaj bomo ponudili domače, lokalne okuse naših babic in dedkov, bomo pa domače jedi seveda 'rekonstruirali' tudi v sodobnejših različicah,« je napovedal Aljaž Zemljič.

V ponudbi bodo tako imenovani brunchi, torej obroki med zajtrkom in kosilom oziroma pozni zajtrki. Poskusiti bo mogoče testenine, rižote, solate in tako dalje. Ob petkih in sobotah bo poudarek na sendvičih, hamburgerjih, hot dogih in tako dalje.

Pa za posladek? V ponudbi bo tudi legendarna podlehniška kremna rezina.

Poskrbeli bodo tudi za vegetarijance, vegane in ljudi z različnimi alergijami.

»Ponujali bomo hrano srednjega cenovnega razreda. Želimo si, da si ljudje našo hrano lahko privoščijo,« je povedal gostinec.

Foto: Lük Bistro

Delo bo dobilo sedem ljudi

V novem ptujskem bistroju bo delo imelo pet redno zaposlenih in dva študenta.

Sčasoma načrtujejo tudi organizacijo različnih tematskih dogodkov, s Kavarno Bodi se že dogovarjajo za degustacije različnih vrst piv ob odlični kulinarični spremljavi.

Foto: Aljaž Zemljič, Facebook

Ste opazili, da je med črkama L in K smeško?

V Lük Bistroju si želijo predvsem, da bi se gostje pri njih sprostili, družili in zabavali ter domov odšli nasmejanih obrazov. Prav zato se je med črki L in K v imenu prikradel nasmeh ...

Aljaž Zemljič je pojasnil, od kod ime lokala: »Luk je avtohtona, domača zelenjava, ki ima karakter, sočnost, energijo in pikantnost. Vsebuje torej vse, kar potrebuje človek, da je lahko uspešen pri svojem delu!«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice