Bliža se jesenska različica tedna restavracij. Gurmani bodo lahko brbončice razvajali v 101 restavraciji, ki rezervacije sprejemajo od danes dalje.

Jesenski teden restavracij bo sicer trajal od 11. do 20. oktobra, vse sodelujoče restavracije so predstavljene na spletni strani, poroča STA. 

Povečanje zanimanja iz tujine

»To jesen se bodo slovenskim ljubiteljem dobre hrane in vrhunskih restavracij bolj množično pridružili tudi dobrojedci iz tujine. Njihovo zanimanje se je namreč zadnja leta povečevalo, zato bodo to jesen meniji Tedna restavracij prevedeni tudi v angleščino, prihodnje leto pa bo spletna stran Tedna restavracij dvojezična, slovensko-angleško,« so pojasnili organizatorji.

Zanimanje tujih gostov za slovenski Teden restavracij potrjuje tudi vključitev Slovenske turistične organizacije med partnerje Tedna restavracij. Teden restavracij, ki je v akcijskem načrtu razvoja in trženja gastronomskega turizma 2019-2023 uvrščen med ključne produkte gastronomskega turizma, bodo zato odslej tržili tudi v tujini, poroča STA. 

Ptujske restavracije

V jesenskem tednu restavracij bosta sodelovali tudi ptujski restavraciji, in sicer Gostilna Grabar in Gostilna Ribič.

Evropska gastronomska regija

»Slovenija bo leta 2021 Evropska gastronomska regija, zato je Teden restavracij najboljša priložnost, da gostje že zdaj preizkusijo, kako razvita in vrhunska je slovenska gastronomija. Dobra hrana ne pozna meja,« je ob tem poudaril selektor Tedna restavracij in kulinarični kritik Uroš Mencinger.

Najboljše slovenske restavracije

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno, spomladi in jeseni, v 10 dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni - ta je postavljena pri 19 evrih.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti. Lani je restavracije, ki so sodelovale v Tednu restavracij, tako spomladi kot jeseni, obiskalo več kot 95.000 gostov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice