Lansko panoramsko kolo na Glavnem trgu v Mariboru (foto: Jure Banfi).
Malce več kot mesec dni nas loči od začetka prazničnega dogajanja v Mariboru. Mesto bo znova odeto v praznične lučke, kot je videti, pa bo na Glavnem trgu znova zaživelo panoramsko kolo. Znano je, kdaj bi naj kolo popeljalo svoje prve potnike.

Četudi v Mariboru nismo praznovali še niti štajerskega novega leta oziroma martinovega, pa so pogledi mestnih oblasti že zazrti tudi v prihajajoče božične praznike.

Potem ko so lani na mariborskem Glavnem trgu prvič postavili spektakularno 23 metrov visoko panoramsko kolo, si želijo na Mestni občini Maribor podobno panoramsko kolo postaviti tudi letos.

Mestne nepremičnine tako iščejo ponudnika za najem prostora za postavitev panoramskega kolesa Miklavževe in Božične tržnice na Glavnem trgu. Tako so že znani razpisni pogoji, kot tudi, koliko bo moral najemnik odšteti za najem prostora in kdaj bi lahko letošnje panoramsko kolo začelo obratovati.

Panoramsko kolo bi odprli 30. novembra

Po napovedih bo tudi letos Maribor v prvih dneh decembra zažarel v soju praznične razsvetljave, v okviru katerega bodo zaživela tudi prizorišča Čarobnega Maribora.

Na Glavnem trgu se znova obeta postavitev božične tržnice z darilnim programom, med tem, ko bodo lahko Mariborčani in obiskovalci na Trgu Leona Štuklja uživali v gostinski in kulinarični ponudbi. Na Trgu Leona Štuklja bo pestro tudi v drugi polovici decembra, saj Zavod za turizem Maribor že napoveduje koncerte priljubljenih glasbenikov.

Že drugo leto zapored pa bo glavna atrakcija spektakularno panoramsko kolo na Glavnem trgu, za postavitev katerega pa sedaj Mestne nepremičnine z Zavodom za turizem Maribor iščejo ponudnika.

Predmet najema je tako panoramsko kolo v višini 33 metrov, ki bi na Glavnem trgu obratovalo od 30. novembra do 31. decembra. Zainteresirani posameznik pa bo moral za postavitev kolesa odšteti 14 tisočakov.

Starejše novice