Vir: zajem zaslona
Ste že videli novi video s Kristjanom Čehom? Tako promovira Ptuj.

Zavod za turizem Ptuj je v sodelovanju s ptujskim vrhunskim atletom Kristjanom Čehom posnel nov promocijski video vinorodnega zaledja Ptuja. 

V Zavodu za turizem Ptuj so v letošnjem letu izdali ponatis kolesarskega in pohodniškega zemljevida Pot na Mestni Vrh, ki je od letošnjega leta naprej na voljo tudi v angleškem jeziku, ob izrisani trasi pa so navedeni tudi vsi zainteresirani turistični ponudniki ob poti. 

Kot nadgradnjo navedenega se je danes v javnost lansiral še nov promocijski video, kjer Kristjan Čeh z družbo kolesari na poti med vinogradi in sadovnjaki ptujskega vinorodnega zaledja. 

Tudi sam se je prepričal v to, da Mestni Vrh preseneča s panoramskimi razgledi na najstarejše slovensko mesto, ob postankih za razvajanje z lokalnimi vini in domačo kulinariko pa ponuja številne zanimivosti.

»Turistično pozicioniranje Mestnega Vrha kot ptujskega podeželja je ključen projekt Zavoda za turizem Ptuj, ki izvaja vrsto aktivnosti, preko katerih želi območje turistično razvijati. Tako je v sklopu aktivnosti, v sodelovanju s Planinskim društvom Ptuj, Društvom vinogradnikov in sadjarjev Osrednje Slovenske gorice, Šolskim centrom Ptuj - Šolo za ekonomijo, turizem in kmetijstvo, Hiško Herberstein, Kmetijo Črešnik in Rimskim kampom Poetovio izvedel že več projektov, kot je bila (Spomladanska) Pot na Mestni Vrh, z Dnevom odprtih vrat turističnih ponudnikov in turističnim vodenjem po knjižni predlogi Bogdana Novaka Trte umirajo stoje, v sklopu Evropskega tedna mobilnosti pa smo izvedli kolesarsko vodenje na Mestni Vrh.

5. novembra bo potekal pohodniški izlet, poimenovan (Jesenska) Pot na Mestni Vrh, ter 12. novembra še dogodek Zgodbe Mestnega Vrha, kjer boste v družbi vinogradnikov Mestnega Vrha lahko poklepetali tudi z aktualno ptujsko vinsko kraljico, Lucijo Kramer,« izpostavi direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Tanja Srečkovič Bolšec.

Zaživela pa bosta še dva nova projekta

Sicer bosta v naslednjem tednu zaživela še dva projekta, povezana z Mestnim Vrhom: razvoj zelenega doživetja, kjer bomo turistom ponujali kolesarski voden ogled vinorodne pokrajine z ogledom Stare preše v ospredju, ter interaktivni digitaliziran prikaz kolesarskih poti z izrisanimi višinomeri, s prenosljivimi GPX-sledmi ter podrobnejšimi opisi kolesarskih poti. 

Nov promocijski video, zeleno doživetje in interaktivni digitaliziran prikaz kolesarskih poti nastaja ob pomoči Javnega razpisa Slovenske turistične organizacije za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2023. 

Komentarji (1)

Grega z brega (ni preverjeno)

spizdi mi lahko toti črešnik s traktorom. me hoče zgazit na cesti ko tak divja

Starejše novice