Po županu Saši Arsenoviču je za covid-19 zbolela tudi direktorica mariborske mestne uprave Nataša Rodošek.

»Epidemiološka slika v mestu Maribor se slabša, seznanjeni ste tudi s stanjem na Mestni občini Maribor, zato smo se odločili za sprejetje nekaterih ukrepov, ki začnejo veljati s ponedeljkom.« S temi besedami je mariborski podžupan Samo Peter Medved, ki je koronavirus prebolel že v prvem valu, začel predstavitev o novih ukrepih in epidemiološkem stanju v mestni občini.

Kaj sledi?

Od ponedeljka pa do vključno krompirjevih počitnic Mestna občina Maribor: 

  • zapira notranje športne objekte v upravljanju Mestne občine Maribor za rekreativno vadbo; 
  • zapira vse društvene prostore, pisarne in dvorane v upravljanju Mestne občine Maribor;
  • prilagaja vozne rede avtobusnega prometa

Epidemiološko sliko bodo spremljali in ukrepe po potrebi tudi blažili.

Po županu Saši Arsenoviču je za covid-19 zbolela tudi direktorica mariborske mestne uprave Nataša Rodošek, je potrdil mariborski podžupan in dodal, da tudi mestna uprava prehaja na prilagojeno delovanje.

Zaradi okužbe Arsenoviča je tudi delovanje kabineta župana močno okrnjeno. »Tisti, ki so bili v stiku z županom, imajo predvideno testiranje danes in kontrolno testiranje v ponedeljek, tako da upamo, da se bo zadeva hitro izboljšala,« je dejal Medved.

Ponedeljkovo sejo mestnega sveta bodo po besedah podžupana izpeljali, kot je predvideno,  so pa odpovedali nenujne sestanke oziroma jih prilagodili s pomočjo spletnih orodij. Občani se lahko javijo preko telefona ali e-maila in dobijo vsa ustrezna navodila.

Bo Podravje rdeče še danes? 

Poveljnik Civilne zaščite Maribor Samo Robič je pojasnil še, da je v Mestni občini Maribor 14-dnevna incidenca približno 100 obolelih na 100.000 prebivalcev, na nivoju regije pa je to število že okrog 160 obolelih na 100.000 prebivalcev.

»Glede na dosednje podatke, ki smo jih imeli, je bila Podravska regija že zelo blizu tiste meje 140, glede na porast teh rezultatov je vse skupaj odvisno Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki bi nekako enkrat na teden naj razglasil rdečo cono, vse pa je seveda odvisno od odločitve vlade,« pa je pristavil pomočnik direktorja za zdravstveno nego v Zdravstvenem dom dr. Adolfa Drolca Maribor Aleksander Jus.

»Smo zelo, zelo blizu meje, zato je situacija resna,« dodaja Jus.

Jus še pravi, da so včeraj na covid vstopni točki testirali 231 oseb, pri čemer je po doslej znanih podatkih 36 pozitivnih na koronavirus: »Takih rezultatov doslej še ne beležimo in res pozivamo vse občane in občanke, naj se vedejo odgovorno, naj omejijo stike, na kolikor je nujno potrebno.«

»Trenutno v zdravstvenem domu delujejo vsa delovišča, vse ambulante, vse dejavnosti, ki jih izvajamo v našem zavodu,« je še dejal in pristavil, da trenutno nimajo zaposlenih, ki ki bi se okužili na delovnem mestu: »Nekaj zaposlenih se je poslalo v samoizolacijo, ker je prišlo do neposrednih stikov z okuženimi zunaj zavoda.« 

Hitre teste opravljajo le v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice