Potem ko se je konec oktobra letos v uredništvo Ptujinfo obrnila ogorčena bralka in nam posredovala posnetek neznanega moškega, ki naj bi pri ptujski Osnovni šoli Mladika iz parka opazoval otroke in se samozadovoljeval, smo zadevo ponovno preverili.

Odpravili smo na teren, obiskali okolico omenjene šole, kjer smo se pogovarjali tudi z več sprehajalci. Bili smo še pri ravnatelju tamkajšnje osnovne šole.

Po glasnem verbalnem napadu domačinke je moški pobegnil 

Kot nam je takrat pojasnila bralka, se je neznani moški, bil je neobrit in je nosil očala z dioptrijo, star pa naj bi bil med 40 in 50 let, skrival v bližnjem parku in opazoval otroke, ki so bili v varstvu. Njegovo početje pa ne bi pritegnilo njene pozornosti, če ne bi ob tem razkazoval svojega spolnega uda in se istočasno, kot je pojasnila, samozadovoljeval.

Iz njenega posnetka je bilo še razvidno, da se je moški, ko ga je želela posneti, pred njo tudi zakril in izmikal. Domačinka, ogorčena in jezna, ga je takrat glasneje verbalno napadla, saj naj bi se pred tem razkazoval še njej, in ga naposled vendarle pregnala.

Otroci so bili v tistem času za ograjo

Pred dnevi smo obiskali ravnatelja Osnovne šole Mladika Bogomira Širovnika, ki je za Ptujinfo potrdil, da je učiteljice o početju omenjenega moškega res opozorila ena od sprehajalk. »Učenci so bili v podaljšanem bivanju in so se v tistem času igrali. Bili so za ograjo, medtem ko naj bi bil moški opažen v parku v bližini športne dvorane,« je pojasnil Širovnik in nadaljeval, da je nemudoma obvestil policijo, a je v tem času moški že pobegnil. »Od takrat naprej so bili v parku večkrat prisotni policisti v civilu, a niso, prav tako tudi ne naši učenci, opazili nič nenavadnega,« je sklenil Širovnik, ki je na tej šoli ravnatelj že sedem let in se s čem podobnim še ni srečal.

Sprehajalci vendarle nekoliko bolj previdni

O dogodku so iz socialnih omrežij seznanjeni tudi tamkajšnji sprehajalci. Velika večina, ko smo jih ogovorili, je po tem dogodku, kot so dejali, nekoliko bolj previdna.

»Ob sprehajanju v tem delu mesta poslej vseeno več pozornosti namenjam drugim posameznikom v parku, vendar kaj nenavadnega nisem opazila. Niti, da bi v bližini opazila kakšnega posameznika, ki bi še posebej pritegnil mojo pozornost,« je pojasnila Ptujčanka Ana, ki se s psom vsakodnevno sprehaja v tem parku.

Policisti z »zvezanimi« rokami

Nič v zvezi s to zadevo pa niso odkrili niti policisti. Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, je povedal, da jim posnetki, ki so jim bili posredovani, niso v veliko pomoč, zato so omenjeno žensko že večkrat javno pozvali, da se jim javi, pa tega zaenkrat še ni storila. Po Šadlovih besedah zadeve niso zaključili, vseeno pa bi policisti potrebovali to osebo, ki se je nad tovrstnim početjem zgražala. Dokler pa tega nimajo tega zabeleženega, poudarja, ne morejo ničesar storiti, tudi če bi storilca morebiti prepoznali.

Na delu nov perverznež?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice