Ena najbolj znanih mariborskih gostiln, ki je v svoji skoraj dvestoletni zgodovini pogostila na tisoče goste, za vedno zapira svoja vrata.

Če živite v Mariboru ali okolici, gotovo poznate gostilno Pri treh ribnikih, po domače pri Kličku. Gre za najstarejšo gostilno v Mariboru, ki deluje že od leta 1825. Čeprav je ta zamenjala nekaj lastnikov, pa očitno sedaj za vedno zapira svoja vrata.

»Obveščamo vas, da se gostilna Pri treh ribnikih z današnjim dnem trajno zapira! Hvala vsem, ki ste bili vsa ta leta z nami,« so zapisali na svojem Facebook profilu.

Njihove kuhinjske dobrote so slonele na tradicionalnih regionalnih in slovenskih receptih, z noto modernosti v pripravi in prezentaciji jedi. Gostilna pa je bila tudi uvrščena na francoski kulinarični vodnik Gault & Millau.

Zakaj točno se gostilna zapira, za zdaj ni znano.

Spomnimo 

Podjetje Mestne nepremičnine v lasti mariborske občine je junija leta 2020 z družbo Terme Maribor podpisalo prodajno pogodbo za objekt Pri treh ribnikih. Tako so Terme Maribor postale njen najemnik in bi naj vsaj tri leta izvajale gostinsko dejavnost v tem objektu pri Mestnem parku.

Starejše novice