Zavod za turizem Ptuj se po štirih letih delovanja seli na novo lokacijo, dosedanji prostori pa bodo dobili povsem nov namen.

V začetku leta 2016 je Mestna občina Ptuj ustanovila Zavod za turizem Ptuj. Istega leta je nov javni zavod zaživel v okoli 108 kvadratnih metrov velikih občinskih prostorih na naslovu Murkova ulica 7.

Po nekaj letih delovanja pa bo ptujski zavod za turizem kmalu dobil nov naslov. Zavod bodo preselili v skupne prostore na Mestnem trgu 4, v nekdanje prostore Clarusa.

Zavod za turizem Ptuj za zdaj še deluje na Murkovi ulici 7.

Dosedanji prostori so nefunkcionalni

Direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec je naštela razloge za selitev: »Prostori na Mestnem trgu 4 so večji, s čimer bomo združili enoti projektne pisarne in Turistično-informacijskega centra Ptuj. Združitev bo koristna zaradi procesa dela, ko je treba zaposlene v Turistično-informacijskem centru Ptuj nadomeščati v času malice, nepričakovane odsotnosti ali ob povečanem obisku turistov - teh je v poletnem času tudi do 150 na dan.«

Tanja Srečkovič Bolšec je opozorila, da so dosedanji prostori zavoda na Murkovi ulici nefunkcionalni: »Ekipa zaradi številčnosti težko izvaja svoje delo, prav tako ni ločenega prostora za direktorja in izvedbo sestankov.«

Prostore že pripravljajo, selitev naj bi bila končana do konca novembra

S selitvijo bodo v Zavodu za turizem Ptuj pridobili dodatno veliko površino za shranjevanje promocijskega gradiva in rekvizitov za izvedbo dogodkov.

»S selitvijo pričakujemo tudi povečan utrip v samem središču mesta zaradi konstantnega odprtja Turistično-informacijskega centra,« je napovedala Tanja Srečkovič Bolšec.

Selitev z Murkove ulice na Mestni trg je predvidena do konca novembra. Trenutno že poteka proces predelave prostora.

Zavod za turizem Ptuj se bo kmalu preselil na Mestni trg 4.

Ptuj bo dobil novo spominsko obeležje

Kaj pa bo z dosedanjimi prostori ptujskega zavoda za turizem? Na Murkovo ulico 7 se bo z Ulice heroja Lacka 3 preselila Zveza društev kurentov.

Na Mestni občini Ptuj so pojasnili: »Prostore bomo Zvezi društev kurentov oddali v brezplačno uporabo na podlagi sklepa mestnega sveta Mestne občine Ptuj.«

Brezplačen najem bo veljal za obdobje pet let, zveza pa bo morala pokriti le obratovalne stroške in stroške vzdrževanja.

V novih prostorih nameravajo v Zvezi društev kurentov urediti tako imenovano kurentovo hišo oziroma predstaviti lik kurenta. Pred stavbo na Murkovi ulici pa želijo postaviti spominsko obeležje Unesca. Spomnimo: leta 2017 so obhode kurentov uvrstili na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice