Najkasneje spomladi bo v Ljubljani svoja vrata odprla ta priljubljena restavracija s tradicionalno balkansko kulinariko.

Restavracija Baščaršija bo kmalu vrata odprla tudi v prestolnici. Gre za Mariborčanom dobro znano družinsko podjetje z doslej tremi odprtimi restavracijami, dvema v Mariboru in eno v Kopru.

Delujejo po konceptu moderne etno restavracije s tradicionalno balkansko kulinariko in umetniškim interierjem, stavijo pa na prijazen odnos do gostov. 

Izpostavljajo, da vedno poskrbijo, da se prijetno počutijo vsi: študentje na hitri malici, družina na nedeljskem kosilu, mladi par na zmenku, skupina poslovnežev na sproščenem sestanku ter celo zvezdniki na večerji po kakšni prireditvi. 

Kmalu tudi v Ljubljani!

Zdaj pa bodo restavracijo odprli tudi v Ljubljani.

»Na Trubarjevi cesti bo. Odprtje načrtujemo najkasneje do spomladi. Zdaj prostore že urejamo, planiramo, kako in kaj,« je za Ljubljanainfo razkril lastnik Aljoša Marković

Z renovacijami bodo začeli v oktobru, naslednji izziv pa je zaposlovanje.

»Zagotovo potrebujemo 13 ali 14 novih zaposlenih. Treba jih je uvesti in začeti z delom,« je povedal. 

Kaj pa cene in ponudba?

Njihove restavracije slovijo po dobri hrani in dostopnih cenah. Preverili smo, kakšne bodo te v Ljubljani. 

»Zagotovo bomo tudi v Ljubljani imeli dostopne cene. Indeks cen je v Ljubljani nekoliko višji, tako da bomo morda v Ljubljani imeli nekoliko višje cene kot v Mariboru. A vseeno bomo med ugodnejšimi restavracijami v prestolnici, tako kot smo v Mariboru in Kopru. Ne glede na to, da smo na centralni in zelo obiskani lokaciji,« je izpostavil. 

Povedal je, da bo meni enak kot v Mariboru in Kopru, a da načrtujejo novosti, ki jih bodo na meni dodali v vseh restavracijah, več podrobnosti pa za zdaj ni želel razkriti. 

Obeta se jim terasa na Petkovškovem nabrežju

V notranjosti restavracije bo lahko naenkrat sedelo približno sto ljudi, kapacitete za teraso pa so odvisne tudi od dogovora z ljubljansko mestno občino. 

»Teraso bomo definitivno imeli. Zunanji prostor je temu že namenjen, teraso je tu že imela prejšnja restavracija. V tem trenutku pa se z ljubljansko mestno občino pogovarjamo tudi o možnosti postavitve miz na Petkovškovem nabrežju, ki ga v tem trenutku prenavljajo,« je razložil. 

Na terasi načrtujejo od 40 do 70 sedišč, odvisno od dogovora z občino. 

Odzivi so pozitivni

Lastnik je izpostavil, da se odprtja v Ljubljani veselijo, saj po njegovih besedah že zdaj čutijo pozitiven odziv.

»Nismo še odprti, ampak ljudje se glede na zgodbo Baščaršije in tisto, kar so o tej restavraciji slišali, veselijo. Ko prihaja nekdo nov, je včasih veliko kritik in negative, mi pa tega tu res nismo začutili. S komerkoli sem se pogovarjal, recimo tudi s sosedi na Trubarjevi, znanci, so vsi rekli, da je to nekaj, kar Ljubljana zares potrebuje,« je sklenil. 

Komentarji (1)

. (ni preverjeno)

v ljubljani je več ljubitelejv domače hrane

Starejše novice