Zaradi spornih ravnanj mnogi Aleksandre Pivec ne želijo več na mestu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB so danes vložile interpelacijo kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Interpelacijo je po poročanju STA pripravila in v sopodpis drugim strankam poslala LMŠ.

Kljub nekaterim drugačnim ugibanjem interpelacije ni podpisala koalicijska DeSUS, tudi tam namreč Pivčeve ne želijo več na mestu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Predlagatelji interpelacije so opomnili na ponavljajoč se vzorec spornih ravnanj okoljske ministrice: »Kot kaže, je ministrica pri svojem delovanju storila več nepravilnosti, kršila zakon, hkrati pa ravnala netransparentno, saj je javnosti namenoma prikrivala dejstva, ki so v javnem interesu. Pivčeva ni ravnala nepravilno zgolj v zadevi SRIPT, ampak tudi v drugih primerih. Številne afere mečejo 'temno luč' na njeno ministrsko delo in integriteto.«

Če Pivčeva ostane ministrica, koalicija ne bo več imela glasov poslancev DeSUS

V poslanski skupini DeSUS po poročanju STA pričakujejo, da se bo vprašanje položaja kmetijske ministrice razrešilo še pred interpelacijo. Tako je danes dejal vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.

Odločitev je sicer v rokah premierja Janeza Janše. A če bi Pivčeva ostala na položaju, koalicija po besedah Jurše ne bi imela več glasov njihovih poslancev.

Možnosti, da bi Pivčeva ostala na položaju, Jurša praktično ne vidi. Če bi se to kljub vsemu zgodilo, pa koalicija ne bi imela več glasov poslancev DeSUS, je opozoril.

Zamenjavo za kmetijsko ministrico po besedah Jurše že imajo. Ni pa želel potrditi, ali bi bil to lahko trenutni državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Jože Podgoršek.
 

V sindikatu kmetov ministrico podpirajo

V Sindikatu kmetov Slovenije kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec podpirajo. Predsednik sindikata Anton Medved je za STA dejal, da je Pivčeva po njihovem mnenju žrtev neenakopravne obravnave.

Ministrica je po ocenah sindikata delala dokaj dobro. Pri tem med drugim izpostavljajo njene dosežke pri reševanju problematike napadov zveri in pripravi zakona o kmetijskih zemljiščih.

Očitki v zvezi s plačili obiskov po državi so po njihovem mnenju neupravičeni, je dejal Medved: »To so po našem mnenju počeli tudi drugi ministri. Če so preverjali Pivčevo, bi morali tudi vse ostale dosedanje in aktualne ministre in poslance.«

Anton Medved je opozoril še, da je Slovenija zdaj v zelo kritičnem obdobju, ko se med drugim pripravlja skupna evropska kmetijska politika za obdobje 2021-2027. Prepričan je, da bi zaradi menjave ministra delo za nekaj časa zastalo, kar bi kmetijstvu povzročilo veliko škodo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

krmača (nepreverjen)

Bo Aleksandra Pivec ostala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano?
BO !!
ponovno bo šefica stranke DESUS !!

Starejše novice