Direkcija za infrastrukturo išče izvajalca del za gradnjo obvoznice v Kidričevem.

Investicijska vrednost projekta je 14,7 milijona evrov, pri čemer bo 6,7 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Rok za oddajo ponudb se izteče 13. marca, kaže razpis, objavljen na portalu javnih naročil.

Ministrstvo za infrastrukturo je odločitev o evropskem sofinanciranju obvoznice s strani vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prejelo decembra, projekt pa so pred tem junija lani potrdili v sklopu dopolnitve k dogovoru za razvoj podravske regije, poroča STA.

Kot pojasnjujejo na infrastrukturnem ministrstvu, so traso obvoznice določili med glavno cesto Šikole - Hajdina in regionalno cesto Majšperk - Kidričevo, ta pa poteka po vzhodni strani naselja Strnišče zahodno od Taluma.

V sklopu projekta bodo zgradili nekaj manj kot štiri kilometre nove obvozne ceste, uredili šest križišč, nekaj priključnih, servisnih in traktorskih cest, podvoz pod industrijskim tirom ter podhod za živali, pa tudi kolesarsko stezo in pločnik. Hkrati bodo uredili še kanalizacijo ter poskrbeli za krajinsko ureditev območja.

Z omenjeno obvoznico, na katero v Kidričevem čakajo že nekaj časa, bodo med drugim omogočili promet težkih tovornjakov mimo mesta do industrijskega območja, kjer sta med drugim največji podjetji Talum in Boxmark, poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice