Podjetju Boxmark kaže vedno bolje, saj so letos podpisali že drugo pogodbo z letalskima družbama.

Kidričevski Boxmark je leto 2020 začel z velikimi odpuščanji, a v novo leto so, kot kaže, skočili na dobri popotnici za naprej. Nedavno so, kot smo že poročali, sklenili pogodbo z letalsko družbo Fly Emirates.

Pogodba je sklenjena za pet let, dogovor pa vključuje opremljanje letalskih sedežev z usnjenimi prevlekami, so nam pojasnili. 

Boxmark pa očitno navdušuje tudi izven Združenih arabskih emiratov, saj so, kot smo izvedeli, sklenili še pogodbo s Pegasus Airlines, ki je turški letalski prevoznik. 

Nova naročila že tekom tega tedna

Marjan Trobiš, direktor kidričevskega Boxmarka, je za Ptujinfo potrdil, da so tekom tega tedna dobili že nova naročila za tega turškega letalskega prevoznika. Trenutno so v fazi podpisa pogodbe, a so prva naročila že v hiši. 

Posel obsega 140 letal in je sklenjen za obdobje štirih let. Tako si je kidričevski Boxmark za (vsaj) naslednjih pet let zagotovil posel pri letalskih prevoznikih. 

Pogodbo s Pegasus Airlines na Boxmarku ocenjujejo na približno osem milijonov evrov. Pogodba s Fly Emirates pa je ocenjena na 30 milijonov evrov

Vsi izdelki za omenjeni letalski družbi bodo izdelani prav v Kidričevem, saj ima Boxmark Slovenija samo tam licenco za izdelavo letalskih izdelkov, še dodajajo. Oba posla se bosta tako razvijala in izvedla v Kidričevem, poudarja Trobiš. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice