Delodajalcem za usposabljanje azilantov 373 evrov po udeležencu.

Z današnjim dnem začne veljati javno povabilo, ki osebam z mednarodno zaščito omogoča usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih.

Kot so zapisali v Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, bo osebam z mednarodno zaščito s pomočjo šestmesečnega usposabljanja odprta pot do delovne in socialne vključenosti ter do boljših zaposlitvenih možnosti.

Za izvajanje programa je v letu 2020 namenjeno 200.000 evrov.

Povrnjenih dobrih 370 evrov za udeleženca

Delodajalci, ki želijo brezposelne osebe z mednarodno zaščito usposabljati v svojem delovnem okolju, lahko ponudbo na javno povabilo oddajo od danes pa do razdelitve razpoložljivih sredstev, najdlje do 30. decembra letos. Z novim povabilom ponudbe sprejemajo le elektronsko na Portalu za delodajalce.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo.

Usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito poteka šest mesecev, brez delovnega razmerja, pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. 

Za izvedeno usposabljanje bodo delodajalcem povrnili ocenjeno vrednost mesečnih stroškov v višini 373 evrov za udeleženca in strošek predhodnega zdravniškega pregleda. Stroški bodo izplačani mesečno za pretekli mesec. Udeleženci pa so upravičeni tudi do dodatka za prevoz in dodatka za aktivnost, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu.

Pred začetkom usposabljanja morajo kandidati ali kandidatke z Zavodom sicer skleniti pogodbo o vključitvi v program prav tako morajo uspešno opraviti predhodni zdravniški pregled, na katerega jih napotijo delodajalci.

Več informacij je na voljo tukaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice