Ureditev mestne tržnice bo izvedena v skladu z vso potrebno dokumentacijo, ki jo je potrdil Mestni svet Mestne občine Ptuj.

Mestna občina Ptuj je zaključila postopek javnega naročanja za ureditev mestne tržnice, saj ni izbrala nobenega izmed ponudnikov, so sporočili iz kabineta župana Mirana Senčarja. Dodali so, da je s tem ta postopek javnega naročanja zaključen.

»Odločitev je bila objavljena na portalu javnih naroči in bo pravnomočna v osmih delovnih dneh od objave. V skladu z veljavno zakonodajo bo mestna občina izvedla postopek s pogajanji, znotraj katerih se bo o izvedbi projekta neposredno pogajala s ponudniki, ki so oddali ustrezne ponudbe. V kolikor ta postopek ne bo uspešen, bo Mestna občina Ptuj pristopila k novemu razpisu za Ureditev mestne tržnice,« še sporočajo iz kabineta župana.

O izvedbi projekta neposredno pogajanje s ponudniki

Na januarski javni poziv za oddajo ponudb, so zapisali, se je odzvalo več podjetij. Dve ponudbi sta presegali predvideno vrednost razpisanih del, dva ponudnika pa nista oddala popolne vloge. Vodstvo Mestne občine Ptuj se je odločilo, da zaradi tega razpis prekine in se s ponudniki neposredno pogaja o izvedbi projekta. V nasprotnem primeru bo občina ponovno oddala javno naročilo in pričela z novim postopkom naročanja.

Izvedba v skladu z vso potrebno dokumentacijo

Na Mestni občini Ptuj zdaj pričakujejo, da se bodo pogajanja s ponudniki odvijala hitro in učinkovito ter da bodo v kratkem prišli do dogovora z najboljšim ponudnikom.

»Ureditev mestne tržnice bo izvedena v skladu z vso potrebno dokumentacijo, ki jo je potrdil Mestni svet Mestne občine Ptuj. To je namreč podlaga za črpanje sredstev iz mehanizma Celotne teritorialne naložba (CTN). Spreminjanje projekta, vključno z idejami o gradnji garažne hiše pod tržnico, pa v tej fazi zaradi črpanje evropskega denarja ni več mogoče,« so zaključili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice