Ministrstvo za infrastrukturo načrtuje pridobitev novega izvajalca storitev obratovanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor, ki bo zagotovil njegovo dolgoročno delovanje. Razpis je že objavljen na portalu javnih naročil.

Z Letališčem Edvarda Rusjana Maribor trenutno upravlja Družba za razvoj infrastrukture, upravljanje investicij, kot notranji izvajalec, v skladu s pogodbo o izvajanju storitev obratovanja letališča, ki jo je ministrstvo za infrastrukturo sklenilo leta 2019, ko je kitajsko podjetje SHS Aviation odstopilo od najemne pogodbe za mariborsko letališče.

Pogodba z Družbo za razvoj infrastrukture, upravljanje investicij je kot začasna rešitev omogočila primerno upravljanje državnega premoženja in ohranitev dobrih možnosti za razvoj letališke dejavnosti na Štajerskem, so danes zapisali v sporočilu za javnost.

Pogodba je bila sklenjena za določen čas, do sklenitve pogodbe s koncesionarjem, ki bo zagotovil dolgoročno obratovanje letališča.

Ohranjanje dobrih razvojnih možnosti

Ministrstvo za infrastrukturo zdaj nadaljuje z aktivnostmi v smeri ohranjanja dobrih razvojnih možnosti, ki se kažejo v zapolnjevanju tržnih niš, ki jih še ne pokrivajo okoliška konkurenčna letališča.

Letališča omogočajo dostopnost celotne Podravske kakor tudi Koroške, Savinjske in Pomurske regije, tako z vidika turističnih destinacij kakor tudi za gospodarstvo.

V zvezi s tem je na podlagi Uredbe o koncesiji za izvajanje storitev obratovanja javnega letališča Letališče Edvarda Rusjana Maribor objavljen razpis: Koncesija za izvajanje storitev obratovanja javnega letališča Letališče Edvarda Rusjana Maribor, so sporočili iz ministrstva.

Na javni razpis se ponudniki lahko odzovejo v roku 60 dni, koncesija pa se podeli za obdobje do deset let.

Komentarji (1)

ffra-ffra (ni preverjeno)

Država že spet išče novega upravljalca mariborskega letališča, v kolikor ga ne najde, ga prevzamejo rusi za letalsko bazo !

Starejše novice