Cene istih izdelkov Sloveniji tudi dvakrat višje kot v Avstriji? Popolnoma enako raztegljivo vrtno mizo lahko v avstrijskem Hoferju kupite za 100 evrov ceneje, kot v Sloveniji.

Zveza potrošnikov Slovenije že leta opozarja, da se mit o združeni Evropi, o enotnem evropskem trgu razblini že po površnem iskanju na spletu in primerjavi cen izdelkov.

V katalogih trgovine Hofer za avstrijski in slovenski trg smo opazili, da se kar nekaj izdelkov v istem času prodaja na obeh trgih, razlike v ceni pa so ogromne.

Cena istega izdelka v Sloveniji za več kot dvakrat višja kot v Avstriji

Športni čevlji za malčke se v Hofer Slovenija prodajajo za 16,99 evra, enake športne čevlje za malčke pa v Hoferju v sosednji Avstriji prodajajo za 9,99 evra.

Zaboj za shranjevanje velikosti XXL lahko v Sloveniji kupite za 149 evra, v Avstriji pa ga lahko dobite za 119 evra.

Največjo razliko smo opazili pri blazinah za ležalnik, ki jih lahko v slovenskem Hoferju kupite za 34,99 evra, v Avstriji pa je cena istih blazin za ležalnik 15,99 evra.

Raztegljivo vrtno mizo lahko v avstrijskem Hoferju dobite za 100 evrov ceneje

Ogromna razlika v ceni se pojavi tudi pri BELAVI raztegljivi vrtni mizi z aluminijastim ogrodjem.

Cena raztegljive vrtne mize je v Sloveniji 349 evrov, v Avstriji pa lahko isto mizo dobite za kar 100 evrov ceneje, in sicer za 249 evrov.

»Na prodajno ceno izdelkov vpliva mnogo dejavnikov«

Z vprašanji, zakaj prihaja do takšnih razlik v ceni, smo se obrnili na Hofer Slovenija. Najprej so seveda izpostavili poslanstvo podjetja, ki da je svojim kupcem ponuditi najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

»Na prodajno ceno izdelkov vpliva mnogo dejavnikov, zaradi česar tudi prihaja do razlik v cenah izdelkov na posameznih tržiščih držav, vključenih v skupino ALDI Süd,« so pojasnili iz Hofer Slovenija.

Nabavne cene za trge so različne: »Četudi so izdelki enaki, so nabavne cene za italijanski, avstrijski, madžarski, švicarski in slovenski trg pogosto različne, razlikujejo pa se tudi logistični in drugi stroški poslovanja, na primer obdavčitev.«

Pri oblikovanju cen se prilagodijo lokalnemu trgu in pričakovanjem kupcev

Pri oblikovanju cen se pri Hoferju prilagodijo lokalnemu trgu in pričakovanjem kupcev: »Tako boste tudi v Sloveniji našli precej izdelkov, ki so cenejši kot na ostalih trgih, seveda pa tudi takšne, ki so dražji.«

Dodali so še, da pri Hoferju vse prihranke, ki nastanejo z zniževanjem stroškov, v obliki znižanih cen v celoti prenesejo na svoje kupce.

Komentarji (2)

Krnek (ni preverjeno)

Ja ja, svizec pa zavije čokolado! Imajo oni različne nabavne cene za različne regije. Pa kaj še??? 🤦‍♂️😂
Ne maram niti njihovih akcij, kadar lahko kupim izdelek po redni ceni z maržo in ddv, ter lahko ta artikel podarim lačnim. Celo seznam dobim, kaj je priporočljivo kupiti v zabojnik. Pol pa se še oni po prsih tolčejo, kako pomagajo. 🤑🤮

Furs (ni preverjeno)

Kartelno dogovorjene cene v celotni trgovski branži za blago široke potrošnje v Sloveniji, to odgovarja tako trgovcu, kakor tudi državi, kajti višja je osnova, večji je izplen iz naslova DDV.

Starejše novice